Belgische kat besmet met het coronavirus

Tot nu toe dachten wetenschappers dat huisdieren niet ziek konden worden door het coronavirus. Maar in ons land is er nu toch een kat besmet geraakt. Het baasje van de kat was ziek en zou het virus doorgegeven hebben aan haar huisdier.

Uitzonderlijk

Volgens wetenschappers zijn besmettingen bij huisdieren heel uitzonderlijk. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je poes of hond. De kans dat jouw huisdier corona krijgt, is heel klein.

In heel de wereld zijn er nog maar drie dieren besmet geraakt met het virus. Het gaat om twee honden in Hongkong en één kat in ons land. De honden zijn nooit ziek geworden. De kat had wel last, maar is ondertussen genezen.

Hoe besmet?

De dieren zijn telkens besmet geraakt door hun baasjes, dus van mens op dier. Ze kregen het niet van een ander dier. De kans dat een mens besmet raakt door een ziek dier, is heel erg klein

 

Knuffelen

Maag je je huisdier dan nog knuffelen? We vroegen het aan onderzoeker Jeroen Dewulf. Volgens hem is er helemaal niets aan de hand als je zelf gezond bent. Dan mag je zoveel knuffelen als je wilt!

Maar als jij of iemand in je huis ziek is, dan ben je beter voorzichtig en neem je best zo veel mogelijk afstand van je dier.

27 maart 2020 

Loading icon