Jullie mogen op 5 juni allemaal naar school

Goed nieuws voor iedereen in de lagere school! Want vanaf vrijdag 5 juni mogen jullie allemaal weer naar school. De experten zeggen dat het veilig is om opnieuw samen les te volgen. Je moet ook geen afstand meer houden binnen je klas.

Vanaf vrijdag 5 juni gaan de lagere scholen weer open. Alle kleuters en leerlingen van de basisschool kunnen opnieuw naar de klas.

waterfles

Geen anderhalve meter meer

En er is nog meer leuk nieuws, want je hoeft geen 1,5 meter afstand meer te houden in de klas. Jij en je klasgenoten zitten in een “bubbel” en mogen dus met elkaar spelen. De grootte van de klas speelt geen rol meer. De klas wordt dus niet opgesplitst in groepjes.

Jullie bubbel mag wel geen contact hebben met de andere bubbels. Je moet dus wel nog afstand houden van de andere klassen op de speelplaats.

sticker

In de lagere school moeten leerlingen geen mondmasker dragen. Je juf of meester moet er wel eentje dragen, als ze niet genoeg afstand kunnen houden van de leerlingen.

De scholen mogen zelf beslissen hoe ze alles gaan organiseren. Als je school toch anderhalve meter afstand wil houden of met kleinere groepen les wil geven, dan mag dat. Zij beslissen ook hoeveel dagen les er wordt gegeven.

Wel afstand in het middelbaar

Zit je al in het middelbaar? Dan kan het 6de en 7de jaar al naar school. Vanaf dinsdag 2 juni komen daar ook het 2de en 4de middelbaar bij. Het 1ste, 3de en 5de jaar zullen in juni nog één of enkele dagen naar school kunnen om het schooljaar af te sluiten.

In het middelbaar moet iedereen wél 1,5 afstand houden, in de klas en op de speelplaats. De klassen zijn daar ook kleiner. Een klasbubbel bestaat uit maximaal 14 leerlingen.

speelplaats

Leerlingen en leerkrachten worden aangeraden om een mondmasker te dragen. Tot nu was dat verplicht. 

Dit blijft hetzelfde!

Sommige regels veranderen niet. Zo moet je vaak je handen wassen. En ben je ziek? Blijf dan zeker thuis!

28 mei 2020

Loading icon