BTS verovert de wereld

Ken jij BTS?

Ze zijn de wereld aan het veroveren!

De populaire jongensband uit Zuid-Korea verovert nu ook de Amerikaanse hitlijsten met hun album 'Love Yourself: Tear'. Ze komen - uit het niets - op nummer één binnen in de Billboard 200. Dat is de hitlijst met de best verkochte albums in de Verenigde Staten. En dat is wel héél bijzonder. Want de bandleden zingen niet in het Engels maar in het Koreaans en het Japans.

BTS-weetjes

BTS is de afkorting voor Bangtan Boys.

De boyband werd vijf jaar geleden opgericht.

In de band zingen en dansen 7 jongens.

Ze brengen echte 'K-Pop'.

Maar wat is K-Pop?

K-Pop komt uit Zuid-Korea. Het is een muziekstijl die in 2012 superpopulair werd. Het nummer Gangnam-style heeft de deuren voor K-pop geopend. K-Pop mixt verschillende populaire muziekstijlen door elkaar, zoals pop, hip-hop en R&B. K-Pop is zo populair dat de fans zelfs hun een eigen kledingstijl hebben. K-Pop is de toekomst. Heel wat kinderen in Zuid-Korea willen zelf beroemd worden. Na de schooluren volgen ze speciale K-Pop dans- en zanglessen.

Europa

BTS verovert ook stilaan Europa. Hun nummer "DNA" werd in een aantal Europese landen een hit. Ook bij ons kon je het liedje op de radio horen. Het is nog afwachten of ze naar België zullen komen. Maar in oktober geven ze alvast optredens in Duitsland, Frankrijk en Nederland.

29 mei 2018

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
Loading icon