Nieuwe verdachte in onderzoek naar Madeleine McCann

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

In 2007 verdween het Britse meisje Madeleine McCann uit een hotel in Portugal. Al 13 jaar lang zijn superveel politieagenten op zoek naar haar. En nu hebben ze een verdachte opgepakt.

Maddie

Even terug

Ken jij het verhaal van Madeleine McCann? Waarschijnlijk niet, want het meisje verdween 13 jaar geleden. We moeten dus even terug in de tijd.

Portugal

Madeleine was drie jaar toen ze met haar ouders naar Portugal op vakantie ging. Ze verbleven daar in een hotel. Op een avond gingen haar ouders uit eten en bleef Madeleine alleen met haar broer en zus op de kamer. Toen de ouders terugkwamen, was het 3-jarige meisje plots spoorloos verdwenen.

Zoektocht

Haar ouders belde meteen de politie en die zochten met man en macht naar het meisje. Superveel agenten werden ingezet, maar er werd niets gevonden.

Ondertussen zijn we 13 jaar later en is er nog altijd geen spoor van Madeleine. Er kwamen in al die jaren veel tips binnen, maar die leverden allemaal niets op.

Busje

Toch een verdachte

Tot gisteren! Want toen kwam het nieuws dat er een nieuwe verdachte is in het onderzoek. De politie denkt nu dat een 43-jarige Duitser er iets mee te maken heeft. Die zit op dit moment al in de gevangenis voor een ander misdrijf.

De Duitser was op hetzelfde moment in Portugal en zijn auto is gezien aan het hotel waar Madeleine was. De politie onderzoekt nu of de man ook echt iets met de verdwijning te maken heeft.

Ouders Maddie

Ouders

De ouders Madeleine zijn blij dat er een verdachte is. Ze hopen dat ze nu te weten kunnen komen wat er met hun dochter gebeurd is.

4 juni 2020

Loading icon