Hoe verminderen andere landen hun regels?

Buiten sporten met 2 vrienden, mondmaskers vanaf 12 jaar op het openbaar vervoer,... Vanaf vandaag mag er meer in België, ook al zijn er nog veel regels waaraan we ons moeten houden. Een overzichtje van de nieuwe regels vind je hier. Maar wij zijn niet het enige land waar vandaag iets verandert. Hoe zit het in de rest van Europa?

Vanaf 12 jaar dragen kinderen een mondmasker op het openbaar vervoer

Italië

Italië was het eerste land in Europa waar het coronavirus opdook. Het land was niet voorbereid op zo'n grote epidemie en er zijn op korte tijd heel veel mensen ziek geworden. Daarom voerde Italië heel strenge regels in op 10 maart, een weekje vroeger dan wij.

Sinds vandaag mogen de parken in Italië weer open, zolang mensen afstand houden. Italianen mogen hun familie weer bezoeken, maar scholen blijven tot september gesloten.

Italianen mogen vanaf vandaag weer naar het park

Spanje

Na Italië kreeg Spanje het moeilijkst. Ook daar kondigde de regering heel strenge regels af. Mensen mochten absoluut niet buiten komen, behalve 1 persoon per gezin om naar de winkel of apotheek te gaan.

Kinderen mochten helemaal niet buiten tot 26 april, vorige week dus. Nu mogen ze 1 uur per dag buiten om te wandelen of sporten. Vanaf vandaag mogen kappers er weer open en mogen cafés en restaurants bestellingen laten afhalen.

In Spanje worden de heel strikte regels rustig versoepeld 

Hongarije

Hongarije doet het op z'n eigen manier. Ook daar worden de regels vanaf vandaag minder streng. In heel het land, behalve in de hoofdstad Boedapest! Daar blijven de regels even streng als ervoor, omdat daar nog veel mensen ziek zijn.

Buiten Boedapest mogen winkels, terrassen en buitenzwembaden een paar uur per dag open, zolang mensen afstand houden en mondmaskers dragen.

In heel Hongarije verminderen de regels, behalve in Boedapest 

Denemarken

Denemarken lijkt in alles de snelste te zijn. Het was een van de eerste landen in Europa dat het normale leven stillegde, maar is nu ook bij de eersten om het lweer op te starten.

De scholen zijn er al sinds 15 april open, dat is supersnel in vergelijking met andere landen.

De scholen in Denemarken zijn al 2 weken open

Kappers zijn er sinds 20 april weer open, maar niet alles is zoals vroeger. Sommige kappers dragen mondmaskers en na elke klant wordt er grondig gepoetst.

De Denen hebben hun kapper duidelijk gemist, want sommige kapsalons zijn al voor de komende weken volgeboekt.

Kappers hebben het druk in Denemarken

4 mei 2020

Loading icon