Drie dagen lang wapenstilstand

Gaza

Israël en de Palestijnen hebben afgesproken om drie dagen niet meer te vechten. De wapenstilstand was een voorstel van Egypte. Is er eindelijk weer hoop op vrede?

De laatste maand was het geweld tussen Israël en de Palestijnen heviger geworden. Daarbij zijn bijna 1.900 Palestijnen en 70 Israëli's omgekomen. Maar vanaf 7 uur vanmorgen wordt er niet meer gevochten. Israël heeft al zijn grondtroepen teruggetrokken en uit Gaza zijn geen raketten meer geschoten.

 
Samen onderhandelen

De Israëlische soldaten staan wel nog aan de Israëlische grens met Gaza. Als de Palestijnen schieten, zullen ze meteen weer met geweld antwoorden. Ondertussen proberen beide groepen met elkaar te praten in Egypte. Israël wil dat de raketaanvallen stoppen. De Palestijnen willen dan weer dat de grenzen tussen Gaza en Israël soepeler worden.

wapenstilstand

5 augustus 2014

Geen oplossing

Na drie dagen onderhandelen, is er geen oplossing gekomen tussel Israël en de Palestijnen. De gewelddadige Palestijnse groep Hamas wil de wapenstilstand daarom verbreken. Ze zeggen dat Israël geen toegevingen wil doen om de grenzen tussen Gaza en Israël minder streng te maken. Volgens Israël heeft zijn er al raketten uit Gaza afgevuurd.

8 augustus 2014


Ben je toch bang of triest van dit nieuws, kijk dan zeker even hier. Of surf naar www.awel.be

Loading icon