Katje Lee mag toch blijven leven

Er was de vorige weken veel te doen rond katje Lee. Het dier moest van het Federaal Voedselagentschap ingeslapen worden, omdat het gevaarlijke ziektes zou kunnen verspreiden. Maar de rechter heeft nu beslist dat het dier mag blijven leven!

Katje Lee

Katje wie?

Ken jij het verhaal nog van katje Lee? Hij werd door zijn baasje Selena meegenomen uit Peru, een land in Zuid-Amerika. Daar deed Selena stage voor haar studie. Lee was een straatkatje en toen het coronavirus uitbrak, bracht Selena het katje mee naar België. Maar dan begonnen de problemen...

Katje Lee

Hondsdolheid

Je mag eigenlijk niet zomaar een dier uit een ver land mee naar België nemen. In Peru hebben dieren nog veel ziektes, zoals hondsdolheid. Die ziekte is erg gevaarlijk voor dieren én voor mensen!

Prikje

Dieren kunnen wel een prikje krijgen tegen die hondsdolheid. Katje Lee heeft dat ook spuitje gekregen, maar moest dan eigenlijk drie maanden in Peru blijven, om zeker te zijn dat het dier niet ziek is.

Katje Lee

Inslapen

Toen Selena aankwam in België, had het Belgische Voedselagentschap meteen een vervelende boodschap: de poes kan nog steeds hondsdolheid hebben. En dan is het diertje een gevaar. Daarom moest een dierenarts voor de veiligheid Lee laten inslapen.

Toch niet!

Selena wou dat niet en probeerde haar katje te redden. Maar het Voedselagentschap was het daar niet mee eens en dus hebben ze een rechtszaak gestart. De rechter moest beslissen wat er met Lee moest gebeuren.

Katje Lee

En dat weten we nu! De rechter heeft gezegd dat Lee gewoon mag blijven leven.

Er is zelfs nog beter nieuws, want het katje mag even terug naar Peru. Daar kan het dan nog drie maanden blijven en dan is iedereen zeker dat Lee zo gezond is als een vis! #eindgoedalgoed

5 juni 2020

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
Loading icon