Experten gaan het einde van de coronacrisis voorbereiden

We kijken er allemaal naar uit om weer buiten te komen, naar school te gaan en leuke dingen te doen. Maar eerst moeten we het coronavirus verslaan. Ondertussen gaat een team van tien experten nadenken wanneer en hoe we het einde van de coronacrisis kunnen aanpakken.

De maatregelen om het coronavirus te stoppen duren tot en met 19 april, tot het einde van de paasvakantie. De regering zal dan bekijken of het virus weg is. Anders kunnen de regels verlengd worden tot 3 mei.

Tien experten

Ondertussen gaat een team van tien experten bekijken hoe we uit de coronacrisis zullen komen. Premier Sophie Wilmès heeft het team samengesteld.

In het team zitten verschillende wetenschappers, zoals virusexperts. De bekendste virusexpert is Marc Van Ranst.

 

We hebben niet alleen wetenschappers nodig, maar ook experts die veel weten over geld. Want wat gebeurt er met alle winkels, restaurants en cafés die nu gesloten zijn? Wanneer mogen die terug open? Dat gaat het team uitzoeken.

Ze zullen ook bekijken wat er gebeurt met de mensen die nu zonder werk zitten. Ook voor hen moeten er oplossingen komen.

 

Wat gaat het team bekijken?

De geldexperts en de wetenschappers gaan nu samenzitten om te bekijken wat er eerst open mag. Het is de bedoeling dat de maatregelen stap per stap versoepeld worden.

We zullen dus niet met z'n allen terug naar school, naar het werk of op restaurant kunnen gaan. Anders bestaat de kans dat er toch nog mensen besmet geraken met het coronavirus.

Andere landen

Ook andere landen zijn al bezig met het einde van de crisis voor te bereiden. Oostenrijk is het eerste Europese land dat haar coronamaatregelen versoepelt. Na de paasvakantie mogen sommige winkels weer opengaan.

In Denemarken mogen de kleuter- en lagere scholen na de paasvakantie weer open. Bij ons moeten we daar nog even op wachten.

7 april 2020

Loading icon