Triest Disney-nieuws

De Amerikaanse acteur Cameron Boyce is overleden op 20-jarige leeftijd. Hij was een van de sterren van tv-zender Disney Channel. Hij speelde Luke Ross in de Disney-reeks "Jessie" en was ook te zien in de Disney-films "Descendants" en "Descendants 2".

boyce

Zijn familie liet weten dat Boyce epilepsie had en daarvoor behandeld werd, maar er uiteindelijk toch aan overleed. Epilepsie is een aandoening in je hersenen waardoor je een soort kortsluiting in je hoofd krijgt. Mensen die aan epilepsie lijden, hebben soms last van stuiptrekkingen. Het lichaam lijkt dan even te verlammen.  Je kan er heel veel last van hebben, maar ook heel weinig. Er bestaan medicijnen die de aanvallen van epilepsie sterk verminderen, maar voorlopig is het nog niet volledig te genezen.

Carrière

Boyce was 12 jaar toen hij de rol van Luke Ross kreeg in de serie "Jessie". De serie gaat over een jong meisje, Jessie, dat met grote dromen naar New York City trekt en er een baantje aanneemt als nanny bij een rijk gezin. Boyce speelt een van de kinderen waar Jessie op moet passen. De rol werd speciaal voor hem geschreven, omdat de makers van de serie erg onder de indruk waren van hem tijdens de audities. 

Vier jaar later kreeg hij een van de hoofdrollen in de "Descendants"-films. De derde film daarvan komt in augustus uit.

Boyce

Niet alleen acteren

Boyce acteerde niet alleen maar kon ook breakdancen. Samen met vier vrienden had hij een breakdancegroepje "X-Mob".

Awel

 

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

7 juli 2019

Loading icon