Jetskiërs redden meer dan 100 mensen in Bahama's

Orkaan Dorian raasde 3 dagen lang over de Bahama's en liet er veel schade en ellende achter. 12 dappere jetskiërs redden meer dan 100 mensen na de doortocht van Dorian.

dorian

Minister en gezin gered

Duizenden mensen zaten vast in hun huizen tijdens de doortocht van orkaan Dorian. Ook de minister van Landbouw schuilde samen met zijn vrouw en dochtertje in hun huis toen het water alsmaar meer naar binnen stroomde. Ze werden gered door een jetskiër die hen naar een veiligere plaats bracht. In totaal reden er 12 jetskiërs rond in de zwaar getroffen gebieden. Ze konden zo maar liefst 100 mensen redden!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

Schade is groot

Na de doortocht van Dorian zijn duizenden mensen dakloos. Sommige steden zijn volledig verwoest. Er is nauwelijks water en stroom. Veel mensen willen weg, ze worden met boten en vliegtuigen naar een veiligere plek gebracht. Maar de evacuatie gaat traag.

hulp

Hulp voor inwoners Bahama's

De Amerikaanse marine en kustwacht brengen eten, drinken en hulpgoederen naar de eilanden. Zeker 43 mensen zijn om het leven gekomen en er zijn nog duizenden vermisten. Dorian is afgezwakt tot een tropische storm en heeft nu Canada bereikt.

hulp 2

8 september 2019

Loading icon