Zo ziet China eruit tijdens het coronavirus

Het coronavirus is de laatste weken vaak in het nieuws. Heel wat Chinese steden werden afgesloten, om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Maar hoe is het daar nu? 

Lege straten

 China

Door de uitbraak van het coronavirus durven veel mensen niet meer uit hun huizen te komen. Ze zijn bang om ook besmet te worden. Dat zie je ook in de Chinese hoofdstad Beijing. Daar wonen 20 miljoen mensen, maar je ziet er nu amper iemand op straat lopen.

Kleine groepjes op metro

China

Normaal zit het openbaar vervoer in China bomvol, maar dat mag nu niet meer. Je mag maar met een paar mensen samen op de bus of metro zitten.

Mondmaskers

Hond

Op straat draagt bijna iedereen een mondmasker om zichzelf te beschermen tegen het virus. Deze vrouw gaf er zelfs eentje aan haar hond.

Geen verkeer

china

Dit is de autosnelweg in de Chinese stad met het meest aantal inwoners. Dan zou je verwachten dat er veel auto’s zouden rijden. Maar het is er nu heel erg rustig.

Wel plezier

China

De steden zijn afgesloten van de wereld, maar gelukkig kunnen sommige inwoners toch nog plezier maken. Deze mannen laten zich helemaal gaan in de sneeuw!

Minder nieuwe besmettingen

Er zijn wereldwijd al zo’n 37.500 mensen besmet met het coronavirus en 813 mensen zijn overleden. Maar er is wel goed nieuws, want in China daalt het aantal nieuwe besmette personen met het coronavirus wel al vier dagen op rij.

Het klinkt wat eng, maar je moet helemaal niet bang zijn. In ons land worden er heel veel voorzorgsmaatregelen genomen om de verspreiding tegen te gaan. #geenpaniek

9 februari 2020

Loading icon