Simone Biles heeft de meeste WK-medailles ooit bij de vrouwen!

Eén ding is zeker: niemand turnt beter dan Simone Biles. Ze is maar 1 meter 42 groot, maar steekt er met kop en schouders boven uit! 

De Amerikaanse (22) en haar team wonnen gisteren voor de vijfde keer op rij het WK-goud. Simone haalt zo haar 21ste WK-medaille binnen, en da’s een record bij de vrouwen! Bij de mannen is er maar één iemand die het nog beter doet: een man uit Wit-Rusland heeft al 23 WK-medailles. Maar kenners zijn er bijna zeker van dat Simone Biles dat record nog tijdens dit WK zal breken.

Het geheim van Simones succes zit vooral in haar kracht. Ze neemt altijd een hele snelle aanloop, waardoor ze in de lucht supersnel kan draaien

De turnster blijft het publiek en haar tegenstanders keer op keer verbazen. Eerder dit jaar heeft ze nog een aartsmoeilijke sprong perfect volbracht.

Maar ook op dit WK doet de turnster iedereens mond openvallen. Op de mat deed ze een dubbele salto achterover gehurkt met drie schroeven. Surprised Van de balk sprong ze met een dubbele salto, terwijl ze twee keer rond haar eigen as draaide.

En de medaille van gisteren heeft Simone te danken aan een gehurkte, dubbele achterwaartse salto, terwijl ze drie keer rond haar eigen as draait. ’t Is de allereerste keer dat iemand erin slaagt om deze sprong succesvol uit te voeren. En dus krijgt de sprong haar naam: The Biles II.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

Biles heeft nu vier oefeningen die haar naam dragen. En die oefeningen hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal supermoeilijk!

9 oktober 2019

Loading icon