Bang of triest?

Karrewiet houdt je op de hoogte van wat er allemaal gebeurt in de wereld. Nieuws uit de grote-mensen-wereld, uit de kinderwereld, uit de dierenwereld, uit de showbizz-wereld, ... Maar dat is natuurlijk niet altijd goed nieuws. Af en toe krijgen we ook minder leuke dingen te horen.

Net omdat slechte of droevige dingen gebeuren, vertelt Karrewiet erover. Zo weten ook jullie wat er aan de hand is. In Karrewiet wordt het dan zo goed mogelijk uitgelegd.

Herinner jij je bijvoorbeeld de aanslagen in Brussel of die in Parijs?

Karrewiet vertelt daarover omdat het zo uitzonderlijk is dat dat gebeurt. Nieuws is enkel nieuws als het bijna nooit gebeurt. Als iets heel vaak gebeurt, staat dat niet in de krant of vertellen wij er niet over in Karrewiet.

Ben je bang om wat je in Karrewiet gaat zien? Vraag dan aan je ouders, een grote broer of zus of iemand anders om met je mee te kijken. Die kunnen meteen uitleggen wat je ziet op televisie. Voel je je na Karrewiet wel eens bang of droevig door wat je gezien hebt? Dat is heel normaal, want sommige nieuwtjes zijn natuurlijk best erg of akelig.

Deze dingen moet je onthouden als het nieuws je bang of droevig maakt:

Bang of triest

 

Heb je nachtmerries of slaap je slecht door wat je gehoord of gezien hebt?


Bang of triest

Vergeet vooral niet dat slecht nieuws heel uitzonderlijk is. Er gebeuren elke dag overal geweldig leuke dingen. Maar als we over al die dingen moeten vertellen, zou Karrewiet uuuuuuren duren!

Als je minder leuke dingen gezien hebt in Karrewiet, blijf dan gewoon naar Ketnet kijken. Er zitten ook een heleboel vrolijke verhaaltjes in Karrewiet, en ook daarna zijn er nog leuke dingen te zien op Ketnet.

Awel.be

Loading icon