Dag twee van de Tienkamp

Hans Van Alphen is vierde geworden in de tienkamp op de Olympische Spelen. Een héle bijzondere prestatie. Lees hier het verslag van zijn prestaties in tien verschillende disciplines!

Verslag van dag 1

tienkampVanmorgen startte Van Alphen met de 100 meter sprint. Daarin eindigde hij voorlaatste in zijn reeks. Niet zo'n goede start dus, maar nog heel wat kansen om te verbeteren!

 


Van Alphen In de tweede discipline, het verspringen, verbeterde hij dan weer zijn persoonlijk record! Van Alphen sprong 7.64 meter en klimt zo naar de zevende plaats in het klassement!

 

kogelstoten

Na het kogelstoten schuift Van Alphen nog een paar plaatsjes op! Van Alphen gooit de derde beste afstand en klimt zo in het klassement naar een knappe vierde plaats! Een medaille is dus nog steeds mogelijk! Joepie!


hoogspringenIn het hoogspringen leek het helemaal mis te gaan: Van Alphen had drie sprongen nodig om over 1,93 meter te springen. Iets wat hij normaal met gemak doet! Gelukkig lukte het daarna beter en kon hij de zenuwen te baas. Van Alphen sprong uiteindelijk over 2,05! Een hele knappe sprong!

 

400mOp de 400 meter ging het dan weer niet zo goed. Van Alphen eindigde als zesde in zijn reeks en werd in de tussenstand voorbijgestoken door twee concurrenten. Hij eindigde dag 1 van de tienkamp als vijfde in de tussenstand!

Verslag dag 2

hordenDag twee begon meteen met een moeilijk nummer voor onze landgenoot! De 100 meter horden! Hij verliest een beetje tijd op de derde en vierde in de tussenstand, maar kan die nog goedmaken in de volgende nummers.

 

discusVan Alphen kwam ook meteen in groep 1 van het discuswerpen aan bod. Zijn worp van 48,28 meter was de verste van zijn groep. Pas na groep 2 weten we of Van Alphen daarmee klimt in het klassement.


polsstokspringenDe derde discipline van de dag is het polsstokspringen! Daarin sprong Van Alphen over de 4,80m en liet hij zijn grootste concurrenten voor de derde plaats achter zich. Het blijft dus dromen van een bronzen medaille!


speerwerpenIn het speerwerpen was Van Alphen niet in zijn beste vorm. Zijn grote concurrent voor het brons, de Cubaan Suarez, wel! Die wierp zo ver dat Van Alphen al voor een mirakel moest zorgen om nog als derde te kunnen eindigen. Jammer! 

 

1500In de laatste discipline van de tienkamp - de 1500 meter - was Van Alphen de beste. Hij won de wedstrijd, maar haalde daarmee niet voldoende punten om Suarez nog voorbij te steken. Van Alphen eindigt zo vierde in het klassement en grijpt net naast een medaille. Dat is jammer, maar het blijft een fantastische prestatie!

Tienkamp?

10kampIn de tienkamp moeten alle atleten zoveel mogelijk punten halen in tien verschillende disciplines: 100 meter lopen, verspringen, kogelstoten, hoogspringen, 400 meter lopen, 110 meter horden, discuswerpen, polsstokhoogspringen, speerwerpen en de 1500 meter.

8 augustus 2012

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.