Maggie De Block

staatssecretaris voor Asiel, Immigratie en Maatschappelijke Integratie

Maggie De BlockEen staatssecretaris is een lid van de regering, een soort onder-minister. Hij neemt een deel van de taak van een minister over. De staatssecretaris voor Asiel, Immigratie en Maatschappelijke integratie helpt de minister van Justitie.

Immigranten zijn mensen die graag in ons land willen komen wonen. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat ze verliefd zijn geworden op iemand uit ons land of omdat ze hier werk hebben gevonden.

Mensen die asiel aanvragen, zijn vluchtelingen. Zij zijn ook een soort immigranten. Want zij willen ook in ons land komen wonen, maar vooral omdat het in hun eigen land niet meer goed of veilig is om te wonen.  De staatssecretaris voor Asiel en Immgratie beslist wie ons land mag binnenkomen en wie niet. Wie geweigerd wordt, wordt door de staatssecretaris het land uitgezet. Maar wie wel ons land binnen mag, die wordt door de staatssecretaris geholpen.

Zij is ook verantwoordelijk voor Maatschappelijke integratie: dat wil zeggen dat ze probeert om alle nieuwe mensen in ons land zo snel mogelijk thuis te doen voelen. Zo worden ze bijvoorbeeld geholpen bij hun zoektocht naar een huis en werk.

Loading icon