Oorlog in Syrië

Vluchtelingen in SyrieAl 1 miljoen kinderen zijn moeten vluchten uit Syrië. Dat is ongelofelijk veel en er moet dan ook dringend iets aan gedaan worden volgens Unicef, een organisatie die over de hele wereld opkomt voor kinderrechten.

De oorlog in Syrië duurt al meer dan twee jaar. In al die tijd zijn er al heel veel slachtoffers gevallen en zijn nog meer mensen moeten vluchten voor het geweld.

Kinderen

FVluchtelingen in Syrieamilies met kinderen ontvluchten hun land en zoeken veiligere plaatsen in de buurlanden van Syrië. Honderdduizenden gezinnen trekken naar Libanon, Jordanië, Turkije en Egypte. Daar leven ze vaak in tentenkampen.

Unicef wil dat er dringend hulp komt voor alle vluchtelingen. Want de kinderen verliezen hun thuis, hun families en ook hun toekomst.

Oorlog

Veel Syriërs willen de president Bashar al-Assad weg, maar hij wil nog lang niet vertrekken. Voor- en tegenstanders van de president vechten voor de macht in het land. Jammer genoeg vallen daar ook heel veel onschuldige slachtoffers bij.

Ook deze week werd er fel gevochten in het land. Bij een aanval vielen meer dan 1.000 doden. Volgens de tegenstanders van de president gebruikte het leger gifgas, maar de regering van Assad ontkent dat.

23 augustus 2013

Loading icon