Groot-Brittanië wil Syrië niet aanvallen

Het Britse parlement wil niet dat Groot-Brittanië meedoet aan een een militaire aanval op Syrië. Daarover hebben ze gisteren gestemd. De eerste minister David Cameron legt zich neer bij die beslissing.

David CameronIn Syrië zijn vorige week veel doden gevallen bij een aanval met gevaarlijk gifgas. Dat is een dodelijk wapen waarover bijna alle landen hebben afgesproken het nooit te gebruiken. Verschillende landen maken zich ongerust en willen Syrië aanvallen.

Groot-Brittanië en de Verenigde Staten.

Ook de Amerikaanse president Obama heeft nog geen beslissing genomen over een militaire aanval. Door de beslissing van het Britse parlement, verliezen de Verenigde Staten een belangrijke bondgenoot. Veel gewone Amerikanen zien een oorlog met Syrië niet zitten.

 

UNDe Verenigde Naties

Ondertussen zoeken experten van de Verenigde Naties naar bewijzen van de gifgasaanval. Ze nemen stalen en gaan op zoek naar mensen die willen getuigen. Normaal gezien vertrekken ze morgen uit Syrië om de stalen te onderzoeken. De Verenigde Staten en andere landen willen wachten op de resultaten voor ze beslissen om aan te vallen.

 

Syrie

30 augustus 2013

Loading icon