Europese Filmprijzen

Veerle Baetens

Op de European Film Awards is Veerle Baetens verkozen tot beste actrice! Dat is een belangrijke filmprijs. De Belgische actrice moest het opnemen tegen sterren zoals Keira Knightley en Naomi Watts.

Je kent Veerle Baetens misschien wel van de musical 'Pipi Langkous' of de film 'De zusjes Kriegel'. Baetens speelde ook de hoofdrol in de serie 'Sara'. De Europese prijs kreeg ze voor haar rol in de film 'The broken circle breakdown'. Die film maakte ook kans op 5 andere prijzen, maar het bleef bij eentje. 

Speech

De actrice was heel emotioneel toen ze op het podium in de Duitse hoofdstad Berlijn stapte. Ze bedankte haar man en dochter, de regisseur en haar tegenspeler Johan Heldenbergh.

Opvallend

Ze sloot haar speech af met een opvallende oproep: "Ten slotte wil ik België bedanken. Ik hoop dat Vlaanderen en Wallonië samenblijven. We hebben iets speciaals en dat zou niet mogen verbroken worden"

Grote winnaar

De grote winnaar van de avond was een Italiaanse film: 'La grande bellezza'. De film kreeg de prijzen van beste acteur, beste regisseur en beste film.

Ook de Belgische film 'Dood van een schaduw' kreeg een prijs, die van beste kortfilm. De prijs voor beste kinderfilm ging naar 'Nono, het zigzagkind'.

8 december 2013

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
Loading icon