Drukke jaren voor Sinterklaas

De Sint heeft wat minder tijd om uit te rusten in Spanje, want de komende twee jaar worden erg druk.
De opnames van de nieuwe film: Sinterklaas en de wakkere nachten zijn aan de gang, het resultaat is vanaf 21 oktober te zien in bioscoop.

Nieuwe afleveringen van Dag Sinterklaas

Bovendien start de Sint met een volledig nieuwe reeks van het inmiddels historische programma Dag Sinterklaas. Ketnet start over enkele maanden met de opnames van een nieuwe reeks van Dag Sinterklaas. Intussen is het 25 jaar geleden dat de eerste uitzending van Dag Sinterklaas te zien was.
Verschillende generaties kinderen groeiden op met deze reeks van de hand van Hugo Matthysen en zo heeft Dag Sinterklaas stilaan de status verworven van Vlaams cultureel erfgoed.

In 2019 gaat Ketnet deze klassieker in een hedendaags jasje steken. Ketnet wil met de nieuwe reeks opnieuw een volledige generatie kinderen laten kennismaken met Sinterklaas en zijn vrienden.

De reeks is in een regie van Stijn Coninx en naar een scenario van Hugo Matthysen en zal in première gaan op Ketnet in het najaar van 2019.

De intrede van de Sint

In november zal de Sint zich moeten verdiepen in het stadsplan van Antwerpen, want ook de intrede zal er dit jaar iets anders uitzien. Door de werkzaamheden aan de Grote Markt in Antwerpen zal de Sint zijn legendarische woorden ‘Er zijn dit jaar geen stoute kinderen’ uitspreken op het Eilandje, rond het Willemdok aan het MAS in Antwerpen.


Erfgoed

'Ook al is de Sint cultureel erfgoed, hij blijft tot de verbeelding spreken. Dag Sinterklaas is een begrip geworden bij vele generaties kinderen, en ondertussen vele ouders. Sinterklaas is een positieve figuur in de wereld van de kinderen. In een maatschappij die er zelden nog in slaagt om zichzelf te relativeren, is de eenvoud van de Sint-wereld een unicum.'

Stijn Coninx


‘De originele afleveringen van Dag Sinterklaas zitten in het collectieve geheugen van jong en oud. Dit erfgoed definitief de 21ste eeuw mogen binnenloodsen is niet alleen een grote eer voor Ketnet, maar ook een belangrijke verantwoordelijkheid. Het is dan ook fantastisch dat we deze belangrijke stap kunnen nemen samen met Hugo Matthysen en Stijn Coninx, toch zowat de engelbewaarders van Sinterklaas. We hebben er daarom het volste vertrouwen in dat ook vele toekomstige generaties met volle teugen zullen kunnen genieten van de nieuwe film én van de nieuwe reeks Dag Sinterklaas.’

Maarten Janssen, netmanager Ketnet

Loading icon