Generatie K

Generatie KGeneratie K is een programma met Kristel Verbeke dat kinderen aan het denken zet over zichzelf, over de maatschappij en over rechtvaardigheid.

Aan de hand van verborgen camera, reportages en korte rubrieken wil Generatie K kinderen aanzetten om over hun rechten en die van anderen na te denken, en hen aanzetten om voor zichzelf en anderen op te komen. In de verschillende reportages praat Kristel Verbeke met de kinderen en geeft ze tips.

Het programma werd in nauw overleg gemaakt met het Kinderrechtencommissariaat en kinderpsychiater Peter Adriaenssens.

 

Generatie K op weekdagen

Van maandag tot donderdag test Kristel aan de hand van een verborgen camera of kinderen durven in te grijpen in een lastige situatie. Daarnaast geven kinderen hun mening via een dagelijkse pollvraag.

Er zijn ook verschillende rubrieken. In Wat kies jij? kiezen kinderen een stelling en vertellen ze over hun keuze. In Iedereen Held vertellen enkele Ketnetters over een grote of kleine heldendaad.

Kinderen hebben ook een eigen mening, die verkondigen ze in Ons gedacht. Kinderen houden er ook van mensen te verrassen, dat doen ze in de rubriek Alsjeblieft! Kristel deelt ook elke dag haar mening in een persoonlijke vlog aan de hand van persoonlijke anekdotes.

Van maandag tot donderdag om 17.35u vanaf 7 november

 

Generatie K  XL

Naast de bestaande rubrieken zet Generatie K in het weekend kinderrechten extra in de verf met enkele straffe reportages. Thema's als armoede, jonge mantelzorgers, gescheiden ouders, autisme en vluchtingen komen hier ruim aan bod.

Zaterdag om 9.50u vanaf 12 novemberJe hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
Loading icon