Interactieve fictie voor kinderen

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

Ketnet lanceert voor het eerst een interactief fictieverhaal rond De regel van 3S. In een speciale aflevering kunnen Ketnetters zelf in de huid kruipen van Dries en kiezen welke wending het verhaal neemt. Deze special is beschikbaar via de Ketnet-app en de website van Ketnet.


Het verhaal

In ‘Regel het voor Dries: de kunstroof’ ontdekt Dries in een afvalcontainer een schilderij van de bekende schilder Luc Tuinmans. Het blijkt echter gestolen te zijn en al snel duikt de dief op om zijn buit op te halen.
Het begin van een spannend avontuur waarbij Dries, Roos en Hassan de snode boeven een hak willen zetten. Het verhaal speelt zich af aan zee in een verlaten pakhuis, maar ook op de Westhinder en een onderzeeër.


Sam Ickx, digitaal aanbodverantwoordelijke Ketnet:

‘Met de interactieve aflevering van De regel van 3S blijft Ketnet digitaal innoveren én dit op hetzelfde tempo als Netflix. Voor het eerst brengen we gaming en fictie samen in een interactieve ervaring op Ketnet.be en in de Ketnet-app.
Een unieke gelegenheid om te experimenteren met een vernieuwende manier van verhalen vertellen die nauw aansluit bij wat kinderen graag doen op het internet.

Zij kunnen het verhaal nu zelf mee sturen en moeten de soms verrassende gevolgen van hun keuzes proberen in te schatten.
Hierdoor krijgt voor hen herkenbare kwaliteitsfictie van eigen bodem een heel nieuwe dimensie.'

‘Regel het voor Dries: de kunstroof’ beschikbaar via de Ketnet-app en Ketnet.be

Loading icon