Ketnet Digitaal: Innovatief, mediawijs en op kindermaat

Ketnet is al jaren geen televisiezender meer maar hanteert een 360°-aanpak.

Ook dit jaar zetten we sterk in op de uitbouw van onze digitale poot met extra aandacht voor mediawijsheid. Zo brengen we heel wat web-only content.


Iedere woensdag, na Karrewiet is er Shout-out een interactieve show online waarin we in gesprek gaan met de Ketnetters. Ook de nieuwe reeks Campus 12 krijgt een digitale beleving door coole blogs. Wanneer de reeks stopt zal de beleving online verder doorlopen. Ook Junes en Zita blijven coole vlogs maken voor ons Youtube-kanaal, de Ketnet-app en Ketnet.be.


Nieuwe digitale projecten

@elindo: Op het internet like a boss!

In @elindo gidst Elindo Avastia jongeren op een leuke manier doorheen hun soms complexe digitaal leven. Hij sprokkelt de leukste filmpjes van het internet bij elkaar. Luistert hij naar straffe getuigenissen en zoekt hij samen met de jongeren en een tiener-panel naar antwoorden op hun vragen uit de digitale wereld. Tinne Oltmans (Ghost Rockers), Laura Govaerts (MNM-dj), Jesper Feyaerts (broer van Fabian Feyaerts) en Tik Tokkers Maud Van der Vorst en Steffi Mercie zorgen voor de zotte testjes, grappige challenges en hilarische pranks.Dit programma is een samenwerking van Ketnet en Mediawijs.

'We hechten veel belang aan de samenwerking met Ketnet zodat het inhoudelijke werk dat we met Mediawijs leveren: het vertalen van de inzichten uit onderzoek en de expertise van experten op maat van kinderen, de juiste doelgroep kan bereiken. Een programma zoals @elindo, maar ook de mediawijze week van 'De Schaal van M' zijn mooie kansen om kinderen de juiste inzichten en weetjes mee te geven waar we vanuit Mediawijs uiteraard graag aan meewerken.

Elke Boudry, pers- en communicatieverantwoordelijke Mediawijs

@elindo: vanaf maandag 17 september, van maandag tot en met donderdag omstreeks 18.40 uur

 

4eVeR

Het vierde seizoen van 4eVeR, de realistische fictiereeks van Ketnet die moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt, is nu ook te volgen op een gloednieuwe 4eVeR-zone in de Ketnet-app en op Ketnet.be. Fans kunnen er niet enkel naar de nieuwste aflevering kijken, maar krijgen er ook elke dag in een chronologische feed updates met vele extra’s over de reeks en de personages. Ketnetters kunnen er hun mening geven rond vele herkenbare thema’s uit de reeks en de vele video’s, foto’s en quotes liken met de emoji die zij kiezen. Met deze nieuwe zone biedt Ketnet een handig alternatief voor sociale media, met dezelfde interactieve toepassingen in een veilige Ketnet-omgeving en nog meer 4eVeR-extra’s. We werken voor deze pagina samen met Awel, op die manier kunnen we nog meer digitaal in interactie gaan over de moeilijke onderwerpen die in de reeks worden aangeraakt.

4eVeR: vanaf maandag 24 september van maandag tot en met donderdag omstreeks 19.40 uur

 

Buck The Game

Buck The Game is een uniek spel dat nauw aansluit bij de gelijknamige Ketnet-reeks (van de makers van W817), en is ook speelbaar in augmented reality. Met de afdrukbare ‘marker’ tover je de werelden tevoorschijn in je eigen omgeving en maak je de ontdekking ervan nog fascinerender. Als speler zit je op de planeet Malmek en kom je terecht in de Orion-academie. Je helpt je vrienden Jim en drone C2PE om de geheimen van de planeet te ontrafelen. Terwijl je met je eigen avatar de diverse 3D-werelden verkent, los je uitdagende puzzels op met als belangrijkste doel general Lankey en zijn Karpianen te verslaan. Als dat lukt ben jij de nieuwe leider van Orion-academie. Ketnet biedt hiermee een unieke ervaring en maakt op die manier dit soort vernieuwende technologie breed toegankelijk bij kinderen. Buck The Game is een game van Ketnet, ontwikkeld door Cyborn i.s.m. Zodiak met steun van het VAF.

'Ketnet toont met Buck The Game dat het blijft inspelen op nieuwe trends in de gamewereld. Net zoals we eerder al innoveerden met interactieve fictie rond De regel van 3S, is ook dit een mooie vertaling van een lokale reeks naar een interactieve spelbeleving. Via augmented reality tovert de speler de planeet Malmek tevoorschijn in de eigen omgeving. Een fascinerende ervaring.'

Sam Ickx - digitaal aanbodverantwoordelijke Ketnet

Buck The Game: vanaf eind november beschikbaar voor IOS en Android.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

 

'Ketnet wil er zijn voor kinderen in ieder aspect van hun leven en dit ook op digitaal vlak. Al 20 jaar zetten we in op het aanbieden van een innovatief aanbod op kindermaat en dat in een veilige omgeving. We laten ons hierbij omringen door die partners in het veld die de nodige expertise hebben zoals Mediawijs. We zijn dan ook ontzettend fier op de digitale projecten die we dit najaar lanceren'

Maarten Janssen, Netmanager Ketnet

Loading icon