Opnames Sinterklaas-film gestartDe opnames van de nieuwe Sinterklaas-film De Sint en de wakkere nachten zijn gestart. Niet schrikken dus wanneer je de Sint en zijn vrienden opeens in het straatbeeld ziet verschijnen. Het scenario is geschreven door Hugo Matthysen, de regie is in handen van Stijn Coninx.


Het verhaal

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet 's nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel.
De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt.
Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait.
Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen.

De film zal te zien zijn vanaf 24 oktober in de filmzalen.

 

De eerste beelden

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

De Sint reageert 

Lieve kinderen, waarde ouders,

Het is niet mijn gewoonte in het voorjaar naar Vlaanderen af te reizen. (Ik heb dat uitzonderlijk een paar keren gedaan in de jaren dertig, voor de voorjaarsklassiekers, ik was immers een grote fan van de flandrien Felicien Vervaecke.)

Weldra zal ik alweer even in het land zijn, om een rol te vertolken in een film waarin ik de hoofdrol speel. Het biedt mij de unieke kans om mij eenmalig in een lente-atmosfeer op de daken te begeven.
U zal begrijpen dat ik daar naar uitkijk. Het resultaat zal in het najaar onder de titel “Sinterklaas en de Wakkere Nachten” worden vertoond in alle Vlaamse op rolprenten toegerichte schouwburgen.

In alle discretie zal ik deze cinematografische taak op mij nemen. Indien een kind evenwel mijn aanwegheid zou opmerken, dan hoeft het niet meteen zijn schoentje klaar te zetten.

Het gepaste tijdstip daarvoor is en blijft begin december.

Met vriendelijke groeten,
Sinterklaas

Loading icon