Rosie & Moussa: Vanaf 28 maart in de bioscoop

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

Rosie en Moussa is de nieuwe Vlaamse langspeelfilm van Dorothée van den Berghe (Meisje, My Queen Karo) met o.a. Ruth Beeckmans en Titus De Voogdt, gebaseerd op de bekroonde boeken van auteur Michael De Cock en illustratrice Judith Vanistendael. Vanaf 28 maart is de film te zien in de bioscoop.


Het verhaal

Rosie verhuist met haar moeder naar een appartement aan de andere kant van Brussel. Ze leert er een heleboel mensen kennen: de gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemelrijk en vooral Moussa, die in het appartement boven haar woont. Hij neemt Rosie op sleeptouw door de hele buurt. Ze klauteren zelfs helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw. En ze gaan samen op zoek naar Rosie’s papa, die al een tijdje niet meer thuis kwam…

 

De cast

De hoofdpersonages worden vertolkt door nieuwkomers Savannah Vandendriessche (11 jaar) en Imad Borji (12 jaar). Imad, die (net zoals Moussa) uit Molenbeek komt, werd gekozen in een streetcasting, in samenwerking met verschillende Brusselse organisaties. Ruth Beeckmans speelt de mama van Rosie, Titus de Voogdt vertolkt de rol van Rosie’s vader. Damiaan De Schrijver (Meneer Tak), Katelijne Damen (Mevrouw Hemelrijk), Bert Haelvoet (oom Joris) en Mourade Zeguendi (oom Ibrahim) nemen andere belangrijke rollen voor hun rekening.

 

Soundtrack

De film toont Molenbeek als een bruisende, avontuurlijke omgeving. Daarom is het een logische keuze dat voor de soundtrack beroep werd gedaan op de Brusselse muziekscène, die momenteel nationaal en internationaal hoge ogen gooit. Het kruim onder de Brusselse rap en dance artiesten leverde de originele score bij Rosie & Moussa, met bijdragen van o.a. Le Motel, Zwangere Guy en Témé Tan. De Brusselse rapper Zwangere Guy schreef en vertolkte de titelsong van de film, die ook te horen is in de trailer.