Klaar voor een gloednieuwe Karrewiet

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

Karrewiet is al 16 jaar een vaste waarde op Ketnet en de referentie voor nieuws op kindermaat in Vlaanderen.

Karrewiet brengt nieuws door en voor kinderen maar de wereld is in die jaren veranderd.


Nieuws is ondertussen overal beschikbaar. Via hun smartphone, tablet, televisie of radio komen kinderen in contact met de actualiteit. Nieuws dat niet altijd op hun maat gefilterd is. En dat maakt Karrewiet relevanter dan ooit.

Karrewiet in de studio

Karrewiet brengt iedere dag actueel en relevant nieuws en schuwt ook geen moeilijke onderwerpen. Ketnet wil nog meer inzetten op kinderen helder, duidelijk en op hun maat informeren over wat er zich in de wereld afspeelt. Daarom wordt Karrewiet, vanaf 3 september, uitgezonden vanuit de Karrewiet-studio. Met Jelle Mels en Mariam El Mandoudi als ankers. Zij zullen de kinderen dagelijks door het nieuws van de dag gidsen. De kindreporters blijven natuurlijk ook op post en brengen verslag uit ter plaatse waar het nieuws zich afspeelt.


Karrewiet-gezichten: Jelle Mels en Mariam El Mandoudi 

Jelle Mels is 26 is afkomstig uit Sinaai en woont nu in Sint-Niklaas. Hij is al 5 jaar Karrewiet-journalist. Jelle studeerde journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Jelle deed stage bij Karrewiet en ging er nooit meer weg.
Ondertussen bedacht hij ook het Karrewiet-Kampioen-gezelschapsspel en is hij ook al twee jaar te horen als één van de inleesstemmen van Karrewiet.

Mariam El Mandoudi is 29 en geboren en getogen in Mechelen, intussen woont ze in Antwerpen. Ze studeerde samen met Jelle journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Nadien ging ze aan de slag bij onder meer MNM en Q-Music.

"Karrewiet naar de studio is een logische stap. Zo kunnen we nog korter op de bal spelen en meer inzetten op het nieuws duidelijk en helder op kindermaat brengen. Jelle en Mariam zijn de geknipte journalisten om het nieuws alle dagen tot bij de kinderen te brengen."
Katrien Van Der Slycken, Themachef JONG van VRT NWS

Karrewiet-app ook op tablet

Vorig jaar lanceerde Ketnet een app van Karrewiet voor smartphone, intussen werd deze meer dan 56000 keer gedownload. Ketnet lanceert in het begin van de zomer nu ook een app voor tablet. De Karrewiet-app biedt een veilige omgeving waar kinderen op de hoogte kunnen blijven van het belangrijkste nieuws. Met een uitbreiding naar tablet is Ketnet aanwezig op de platformen die kinderen verkiezen en dit op een toegankelijke manier.


Breaking news

Elke dag krijgen de kinderen een ochtend- en middagupdate van het belangrijkste nieuws. Polls en quizjes zorgen voor interactie. Bij breaking news kan de Karrewiet-app ook een pushbericht sturen. Ketnet wil hier zeer voorzichtig mee omspringen maar wil kinderen ook bij breaking news de juiste informatie bezorgen. Zo zijn kinderen meteen op de hoogte wanneer er zich een belangrijk nieuwsfeit afspeelt.

Loading icon