Nederlands leren met Boris en Binti

Boris en Binti is een tekenfilm over twee multiculturele kleuters en de kleine alledaagse dingen die ze meemaken bij hun thuis en in de buurt.

Boris en Binti zijn ondernemend, eigenzinnig, hebben een levendige fantasie en ze hebben veel zin voor initiatief. De avonturen die ze beleven zijn herkenbaar voor alle kleuters.

Maar ook taal speelt een heel belangrijke rol in deze tekenfilm. Anderstalige kinderen én hun ouders kunnen Nederlands leren met het eenvoudige taalgebruik van Boris en Binti.

Nederlands met Boris en Binti

Boris en Binti is in de eerste plaats gericht op kleuters. Er wordt dan ook een taal gebruikt die eenvoudig te begrijpen is voor kinderen: eenvoudige zinnen, tegenwoordige tijd en veel herhaling. Taalverwerving is vooral bij jonge kinderen een essentieel ontwikkelingsdomein, het spreekt dan ook voor zich dat Kentet heel wat aandacht besteedt aan taalontwikkeling.

Naast kleuters kunnen ook de ouders van anderstalige kinderen op deze manier Nederlands leren. In de afleveringen op onze website wordt de gesproken tekst extra ondersteund door ondertiteling.

Download de teksten

Bovendien kan je de volledig uitgeschreven teksten van Boris en Binti hier downloaden:

Download de teksten van Boris en Binti

 

Loading icon