Het verhaal

Bumba: Het verhaal

Bumba de clown en zijn vriendjes beleven avonturen en belanden in situaties die heel herkenbaar zijn voor de allerkleinsten. Het publiek waar Bumba voor optreedt bestaat uit leeftijdsgenootjes, die zelf zijn uitgedost in kleurrijke kostuums.

Bumba is specifiek gemaakt voor kinderen die nog niet naar school gaan. Bumba zit vol kleur en geluid. De decors zijn eenvoudig, met grote kleurvlakken. Tussen de nummertjes van Bumba en zijn vriendjes door zitten ook scènes zonder poppen, waarin wordt gespeeld met kleur, klank en alledaagse voorwerpen. Bumba en zijn vriendjes spreken een eigen, onbestaande taal: het Bumbalees. Alleen de vertelstem spreekt mensentaal.

Bumba speelt in op de cognitieve vaardigheden zoals figuurherkenning, begrippen en taalvaardigheid. Daarnaast focust dit programma ook op motorische vaardigheden zoals hand-oog coördinatie, bewegen op muziek en springen. 

Bumba en zijn vrienden gaan nu ook op ontdekking door Afrika en Azië. Daar leren ze hun nieuwe vrienden Zin-Zi en Li-Ling kennen. Samen ontdekken ze allerlei nieuwe dingen.

Zin-Zi leert hen Afrikaanse muziekinstrumenten te bespelen en leert hen nieuwe planten en dieren kennen. En natuurlijk spelen ze ook veel samen in het wondermooie Afrikaanse landschap.

En Li-Ling toont Bumba en zijn vrienden het Oosterse landschap. Ze gaat samen met hen koken en leert hen ook de planten en dieren van Azië kennen.

 

Als jouw kleuter of peuter van Bumba houdt, vindt hij Pocoyo, Musti, Hopla, Symfollies, Nouky en z’n vrienden en Draakje vast ook erg leuk.

Voor kinderen van 0 tot 2 jaar. 

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
Loading icon