Dance Academy: Het verhaal

De 15-jarige Tara Webster is opgegroeid op een boerderij op het Australische platteland. Het is altijd al haar droom geweest om een danseres te worden.

Wanneer ze wordt toegelaten op de National Academy of Dance — de beste school van het land — weet ze meteen dat haar leven spectaculair gaat veranderen. Wat ze niet beseft, is hoeveel ze nog moet bijleren, en dat je om de Academy te overleven niet alleen moet kunnen dansen...

Het wordt een jaar van vriendschap en jaloezie, verliefdheid en gebroken harten, overwinningen en teleurstellingen. Schuilt er een echte danseres in Tara? Lukt het haar om een paar dingen op te offeren en zo haar dromen waar te maken?

De beste dansers van de Academy zullen ooit bij the National Ballet Company dansen, maar de studenten moeten echt àlles kunnen. Hedendaagse dans, hip-hop, acrobatie en nog veel meer uitdagingen. Op het eind van elk jaar moeten er een paar leerlingen naar huis. Wie krijgt de solo op het einde van het jaar? Wie mag volgend jaar niet meer terugkomen?

Dance Academy is een leuke reeks over een groep tieners die hun grenzen verleggen om onwaarschijnlijke dromen te bereiken. En dat is niet altijd gemakkelijk.

Loading icon