Wie is wie?

Kato

Kato

Kato is mooi, blond, maar zeker niet dom. Ze is wel een arrogant en verwend nest en vooral met haar uiterlijk bezig. Kato droomt van een musicalcarrière en wil alleen maar zingen. Ze dacht dat dit een musicalkamp zou zijn en wil aanvankelijk terug naar huis. Maar wanneer Cara haar met kruidendrankjes een betere stem belooft, draait ze bij en vindt ze het best leuk.

Tuur

Tuur

Tuur is superslim en dol op computerspelletjes en alles wat met logica te maken heeft. Voor hem is het mysterie oplossen dan ook een 'game'. Tuur heeft zelfs zijn laptop meegebracht op kamp en vindt daardoor ook veel bruikbare informatie die de groep op weg helpt het mysterie op te lossen.

Babs

Babs

Babs is idealistisch en helemaal bio. Voor Babs alleen gezond eten... Ze is erg begaan met de wereld en wil iedereen helpen. Babs gelooft meteen ook kruidenvrouw Cara over de ware toedracht van hun reis. Ze voelt Cara het beste aan vanwege haar verbondenheid met de natuur en kruiden.

Arne

Arne

Arne speelt voetbal en is een meisjesgek. Hij heeft vlinders in zijn buik voor Kato maar weet niet goed hoe hij ermee moet omgaan. Hij wil vooral de held zijn en dat bevalt de anderen niet zo. Geleidelijk aan zal hij minder met zichzelf bezig zijn en het mysterie helpen oplossen.

Sam

Sam

Sam is de vijfde uitverkorene waar het viertal naar op zoek is. Sam lijkt op het eerste zich een eenzaat en wat goedgelovig en daarom een gemakkelijke prooi voor de manipulerende streken van de smid. Sam heeft echter een goede inborst en langzaamaan gaan zijn ogen open. En dan krijgt hij een bijzondere opdracht...

Cara

Cara en Bakkestoe

Cara is een alternatieve, wat excentrieke kruidenvrouw die de wereld kan redden van Mordus en dus van de ondergang. Ze voelt zich één met de natuur en bezit als afstammelinge van de Witte Wijven magische krachten. Zo kan ze met water gooien. Maar ze voelt ook aan dat haar waterkracht afneemt. Toch zal Cara blijven vechten tot het eind.

De buizerd Bakkestoe is Cara's huisdier, haar sidekick. Het is een zeer opmerkzaam en eigenzinnig beestje dat er ook in slaagt om de jongelui op te sporen.

Smid

De Smid

De smid is een arrogante, sluwe dienaar van Mordus. Mordus haalde hem uit de gevangenis want hij is eigenlijk een bandiet en wordt nu gezocht door de politie. De smid haalt de vuurkracht uit het moeras van Mordus. Een zwakke ziel dus die door het kwade verleid werd... Hij is maar op één ding uit en dat is de vrijlating van zijn meester Mordus. Voor de smid is dit allemaal een spel...

Loading icon