Wie is wie?

Joe Dalton

Joe Dalton

Joe Dalton is de kleinste, de driftigste maar waarschijnlijk ook de slimste Dalton. Hij komt vaak met ideeën op de proppen en is de leider van het stel. Joe kan het echt niet vinden met Lucky Luke. Hij wordt al driftig als hij de naam "Lucky Luke" hoort. Als Joe kwaad is, reageert hij dit meestal af op Averell.

William Dalton

William Dalton

William is niet echt de slimste van de groep, maar ook niet de domste. Hij is net iets kleiner dan Jack. In het begin van de serie is hij de wapenexpert, maar daar kom snel verandering in. Zijn voornaamste taak is Joe in bedwang houden als die weer eens kwaad is.

Jack Dalton

Jack Dalton

Jack is net als William niet de slimste, maar ook niet echt de domste van de groep. Hij is net iets groter dan William. In het begin van de serie was hij een meester in vermommingen, maar dat blijft niet zo. Hij helpt William vaak om Joe kalm te houden.

Averell Dalton

Averell Dalton

Averell is de grootste, de jongste, de hongerigste, de lompste, maar vooral de domste van de groep. Hij heeft een hart van goud, en daar maakt Lucky Luke graag gebruik van om de Daltons te vangen. Hij is geobsedeerd door eten, en vraagt dan ook vrijwel altijd of het al etenstijd is. Ondanks dat Averell altijd het onderspit delft in zijn gevechten met Joe, is hij toch de sterkste van de Daltons.

Loading icon