Leonard in Bangladesh

Mijn reis naar Bangladesh is er één die ik niet snel zal vergeten. Alles is er zo anders dan hier. Het eten natuurlijk (rijst, rijst en nog eens rijst), het landschap (rijstvelden, rijstvelden en nog eens rijstvelden) en het klimaat (heet, heet, heet, zo ontzettend heet).

Vuilnisbelt

Maar ook de manier van leven. De hoofdstad Dhaka bijvoorbeeld: daar leven, wonen en werken meer dan 10 miljoen mensen, dat is evenveel als alle mensen in België samen. Ze leven er lang niet allemaal in de beste omstandigheden, integendeel. In Dhaka bezochten we een vuilnisbelt waar jongens en meisjes tussen het vuil op zoek gingen naar spullen die ze nog konden gebruiken of verkopen. Dat is een beeld waar ik lang niet goed van ben geweest, en dat me nog heel lang zal bijblijven.

Feest

Maar we hebben niet enkel miserie gezien. Ik heb nog nergens hartelijkere mensen ontmoet dan in Bangladesh. Overal waar we kwamen werden we met open armen ontvangen: het hele dorp werd opgetrommeld, er werd eten klaargemaakt, ... Enfin, zonder dat we er zelf om vroegen, werd onze komst een bijna feestelijke gebeurtenis.

Het is hier goed

Mijn reis naar Bangladesh was – en dat zal je in De Geonauten wel zien – een unieke ervaring. Ik heb er met mijn eigen ogen kunnen zien, wat we allemaal wel weten, maar soms al eens dreigen te vergeten: we hebben het hier verdikke (sorry!) goed!

Kijk hier naar mijn foto's

Loading icon