Sien in Guatemala

Het belangrijkste wat ik van deze reis onthou, is dat ik vanaf seconde 1 Guatemala een PRACHTIG land vond. We reden vanuit de luchthaven de bergen in (het land bestaat vooral uit bergen :) en ik vond het adembenemend mooi! Ik was ook aangenaam verrast door de bevolking, ze waren erg vriendelijk en waren niet bang van de camera.

Cowboy

Een grappig moment was dat we op een bepaald moment ergens aan het middageten waren. Opeens kwam er een echte cowboy voorbij met paarden. We wuifden naar hem en hij vroeg of ik even op één van zijn paarden wou rijden. Ik durfde niet zeggen dat ik bang ben van paarden en nog nooit op een paard had gezeten. Dus opeens zat ik op een cowboypaard te presenteren! Doodsangsten, maar wel zalige ervaring.

Kinderen

Droevig werd ik van de families hoog in de bergen. Ze leven niet gezond, omdat ze gewoon niet weten wat gezond eten is. Ze staan al hun groenten en fruit af om te verkopen. Ze eten de hele dag alleen maar bonen en tortillas. Daardoor groeien de kinderen niet goed en blijven alle mensen superklein. Hun hersenen ontwikkelen, niet zoals het zou moeten. Veel kinderen in Guatemala gaan ook niet naar school,omdat ze moeten helpen op het land.

Exotische groenten en fruit

Deze reis heeft mijn ogen geopend. Ik probeer nu nog meer om écht lokale dingen te kopen. Het is echt slecht voor het milieu om producten te kopen van de andere kant van de wereld. Voedingswaren zoals exotisch fruit en groenten die de mensen daar zélf nodig hebben kopen wij hier nadat ze een lange vliegtuigreis hebben doorstaan. Best wel absurd als je bedenkt dat er hier zo veel lekkere dingen zijn.

Rijstdrankje

Ik ga nooit vergeten dat toen we in een bergdorp aankwamen, we meteen een supergrote tas met een soort rijstdrank kregen. Uit beleefdheid hebben we dat opgedronken, maar om eerlijk te zijn,vond ik het SUPERvies. :)

 

Kijk hier naar mijn foto's

Loading icon