Wat is UNICEF?

Unicef

UNICEF is de afkorting van "United Nations International Childrens Fund". Dat betekent hetzelfde als het "Kinderfonds van de Verenigde Naties".

De organisatie werd na de Tweede Wereldoorlog opgericht (1946) om alle kinderen te helpen die slachtoffer werden van het geweld. Sinds die dag heeft UNICEF al miljoenen kinderen in meer dan 200 landen geholpen.

Hoe helpen ze?

De organisatie zorgt ervoor dat ze genoeg te eten en te drinken hebben, gezond zijn, verzorgd worden, naar school kunnen gaan, beschermd worden tegen mishandeling, hulp krijgen als er oorlog is of in geval van een natuurramp. Kortom, dat hun rechten gerespecteerd worden. Want daar is het hoog tijd voor.

De rode draad doorheen het werk van UNICEF is het Kinderrechtenverdrag! Alle kinderen hebben immers gelijke rechten. En die rechten moeten gerespecteerd worden.

 Ook voor kinderen

UNICEF komt op voor de rechten van ieder kind. Meer informatie voor spreekbeurten, acties en leuke activiteiten of spelletjes over kinderrechten in de wereld vind je op onze Kidswebsite: www.unicef.be/kids

Loading icon