wie is wie?

Grote Smurf

Grote Smurf is de wijze leider van van de Smurfen. Hij draagt een rode muts en een rode broek. Je herkent hem meteen aan zijn grote baard. Wist je trouwens dat Grote Smurf maar liefst 542 jaar oud is?

Smurfin

Alle Smurfjes zijn smoorverliefd op Smurfin. Zij is trouwens een creatie van Gargamel. Maar het mag gezegd worden: deze blondine staat op haar strepen!

Sasette

Sasette is een kleutersmurf. Ze speelt heel graag met haar vriendjes: Driftige Smurf, Natuursmurf en Rustige Smurf. Sasette wil ook graag vrienden worden met Gargamel, maar dat mag natuurlijk niet.

Potige Smurf

Wie Potige Smurf zegt, denkt meteen aan sport. Hij pronkt graag met zijn spieren maar hij is best opvliegend.

Brilsmurf

Brilsmurf weet het altijd beter. Hij denkt dat hij de slimste Smurf van heel het Smurfenland is. Bovendien spelt hij iedereen de les!

Hippesmurf

Hippesmurf is altijd bezig met zichzelf. Je herkent hem meteen aan zijn spiegeltje en zijn bloem op de muts.

Knutselsmurf

Knutselsmurf is een echte uitvinder, maar soms zetten zijn uitvindingen het dorp op stelten!

Gargamel

Gargamel is een gemene tovenaar die elke aflevering op jacht gaat naar de Smurfen. Hij wil de Smurfen gebruiken om er de steen der wijzen of een maaltijd van te maken.

Azraël

Azraël is de rosse kater van Gargamel. Hij is best wel koppig maar hij kan niet zonder zijn baasje. Het liefst van al krijgt hij een lekkere Smurf op zijn bord.

 

Loading icon