De wereld rond met Kaatje

Het verhaal

Kaatje wil de wereld zien en daarom stuurt ze in De wereld rond met Kaatje haar vrienden op pad.

Viktor op wereldreis
Viktor vliegt met zijn raket van land naar land, en stuurt beelden door over de mensen, dieren, landschappen, gewoontes en culturen die hij onderweg ontmoet. Kaatje krijgt de filmpjes binnen op haar laptop. Zodra het lampje gaat branden, weten we dat Viktor online is en klaar voor een nieuw, spannend verhaal uit een of andere buitenland, van Australië tot Zwitserland.

Frits en Frats in België en Kamiel kookt met Jeroen De Pauw
Na de beelden van Viktor is het de beurt aan Frits en Frats of Kamiel. De ene keer zijn het Frits & Frats die in eigen land op zoek gaan naar dingen, plaatsen of activiteiten die verband houden met het land dat Viktor bezocht heeft. En in andere afleveringen gaat Kamiel samen met topchef Jeroen De Pauw in de keuken aan de slag om een gerecht te maken dat typisch is voor het land in kwestie.

In elke aflevering van 10 minuten staat één land centraal. Kaatje en haar vrienden ontdekken verschillende landen en ontmoeten kinderen uit al die landen. Ze zijn vooral verwonderd door dingen die ‘anders’ zijn. Het is cool dat er kinderen zijn die fantastische kunstjes leren in de Chinese circusschool. In Canada doen dan weer veel kinderen aan ijshockey. Maar ze vinden ook gelijkenissen: in Italië zijn de kinderen even dol op ijsje als in België.

Deze reeks van 'De wereld rond met Kaatje' zorgt voor een bredere kijk op de wereld en de verschillende landen bij kleuters en peuters. Maar ook sociaal-emotionele vaardigheden zoals diversiteit, burgerzin, empathie en homor komen aan bod. Naar goede gewoonte worden bij Kaatje realistische elementen omkaderd door een grote dosis fantasie

Voor kinderen tussen 3 en 5 jaar. 
 

De wereld rond met Kaatje

Loading icon