Het verhaal

Dobus: Het verhaal

Dobus vertelt de avonturen van 3 vrolijke onhandige clowns: Dobus, Sollie en Mina. Alle drie de clowns zijn even onhandig. De clowns krijgen opdrachten van de circusdirecteur die daarmee juffrouw Petunia wil imponeren. Zelf de meest eenvoudige situaties laten zij in een handomdraai in het honderd lopen.

Wie is wie?

  • Dobus is de vrolijke, enthousiaste clown die steeds in alles het voortouw neemt. Hij is de grappenmaker. Hij is erg overtuigd van zijn eigen kunnen en kennis, maar weet het net zo min als de anderen.
  • Mina is de jongste van de bende en de enige vrouwelijke clown, maar ze staat stevig haar mannetje. Zij is de meest voorzichtige clown en is een beetje de moederfiguur.
  • Sollie is helemaal niet zo hyperactief als Dobus of Mina. Hij is eerder een rustige clown, een dromer en een genieter. Hij houdt ook van eten. Sollie is erg vergeetachtig en de sloomste van de drie.
  • De circusdirecteur geeft elke aflevering een opdracht aan de clowns en is meestal ook het slachtoffer van hun capriolen. Hij zorgt er wel telkens voor dat ze inzien wat ze verkeerd hebben gedaan. De directeur wil goede punten scoren bij Petunia maar dit mislukt altijd. Hun liefdesrelatie evolueert niet.
  • Juffrouw Petunia is een deftige egocentrische dame steeds druk bezig met niets te doen. Ze vindt de directeur en zijn hopeloze liefdesaanzoeken maar niets. Ze sympathiseert met de clowns en wijst de directeur elke keer opnieuw af.
     

Bij deze reeks van Dobus steken peuters en kleuters voor als op over morele ontwikkelingen (wat mag, wat mag niet en gehoorzaamheid). Daarnaast focust het programma ook op probleemoplossende sociale vaardigheden en burgerzin

Voor kinderen tussen 3 en 5 jaar. 

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
Loading icon