Het verhaal

Hopla: Het verhaal

Hopla is een 3D-animatiereeks rond het hoofdpersonage Hopla, een konijntje. In elke aflevering beleeft Hopla met zijn vrienden een avontuur rond één bepaald thema. Zijn vriendjes zijn het varkentje Onki, het beertje Nina en het poesje Lola.

Deze animatiereeks creëert een kleurrijk, herkenbaar en vertrouwd wereldje voor peuters en kleuters. Ook de onderwerpen die aan bod komen zijn duidelijk herkenbaar: de speeltuin, feestvieren, ziek zijn, logeren, samen spelen, … De figuurtjes in Hopla praten niet. Op die manier kunnen de kinderen met hun eigen woorden inspelen op wat ze op het scherm zien.

Hopla focust op cognitieve vaardigheden (figuren en kleuren herkennen, puzzelen,...) en perceptuele vaardigheden (bewegen op muziek, kleuren, figuren). 

In de Wereld van Kaatje zijn er verschillende spelletjes en toepassingen rond Hopla:

Er zijn drie leuke spelletjes:
- Een verkleedspel, waarin je hopla kunt verkleden.
- Een spel, waarbij je de figuur die niet in het rijtje past moet aanduiden.
- Een kleurenspel, waarbij je de juiste kleur aan een bepaald voorwerp moet koppelen. Er wordt bijvoorbeeld een banaan getoond en drie mogelijke kleuren: groen, geel en rood.

Je kunt ook zingen samen met Hopla De tekst van het liedje verschijnt onderaan in beeld. De kleurplaat van Hopla kun je inkleuren en afdrukken.

Als jouw kleuter of peuter van Hopla houdt, vindt hij Pocoyo, Musti, Bumba, Symfollies, Nouky en z’n vrienden en Draakje vast ook erg leuk.

Voor kinderen tussen 0 en 2 jaar. 

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
Loading icon