Wie is wie?

Giraf

Giraf

Giraffen zijn de hoogste dieren in de wereld, behalve dan mensen op grote ladders! Giraffen slapen minder dan een uur per dag wat vreemd is want zo'n lange nek moet toch wel vermoeiend zijn! En hun tong is zwart...

Aap

Aap

Apen eten fruit, gras, bladeren, eieren, insecten, spinnen, bloemen, noten, nog meer bladeren, zaadjes en nog veel meer. Ze zijn heel actief en ze spreken met elkaar via lichaamstaal, gebaren en hun grappige geluidjes. Apen leven meestal in bomen, behalve wanneer ze op de grond staan!

Kikker

Kikker

Kikkers zijn amfibieën, wat betekent dat ze vies en slijmerig zijn. Het betekent ook dat ze koudbloedig zijn, hun lichaamstemperatuur hangt dus af van hun omgeving. een kikken kan tot 25.000 eieren leggen! Die eitjes worden dan kikkervisjes en daarna kikkers! Maar er zijn heel veel andere diertjes die de eitjes en de kikkervisjes heel lekker vinden, dus er komen nooit echt 25.000 kikkers!

Bij

Bij

Bijen zijn insecten, maar dat wist je waarschijnlijk al. Ze leven in een zwerm en maken honing. Bijen leven nooit lang, meestal maar 6 weken. Maar onze Jungle Beat bij, die leeft veel langer. En ze eet ook wolken...

Mier

Mier

Mieren zijn insecten en ze hebben zoals alle insecten 6 poten. Mieren zijn heel sterk voor hun grootte, ze kunnen 20 keer hun lichaamsgewicht dragen. Dat is evenveel dan jij die een auto kan dragen.

Loading icon