De Coaches

Kevin

Kevin Van Der Perren

Kevin kreeg de smaak van het kunstschaatsen te pakken op jonge leeftijd. Op het WK voor junioren in 2002 veroverde hij meteen een zilveren medaille. En dit was het begin van een zeer succesvolle carrière. Kevin deed mee aan 11 Europese Kampioenschappen, 8 Wereldkampioenschappen én de Olympische Spelen in Vancouver. Kevin Van Der Perren is één van de beste springers ter wereld. Hij staat bekend om zijn triple-triple-triple combinatie: drie drievoudige sprongen na elkaar, enorm zwaar en moeilijk te realiseren.

Kevin daagt de schaatsers elke week uit om het brevet van de week te behalen. Hij beslist samen met de coach van die week wie het brevet behaalt en wie niet...


Kaat

Kaat Van Daele

Kaat is 21 jaar en het schaatsvirus kreeg haar op haar zesde te pakken. Ze is vijfvoudig Vlaams kampioen en viervoudig vice-Belgisch kampioen. Kaat neemt sinds 2002 deel aan tal van internationale wedstrijden en hoopt ooit aan de Olympische Spelen te mogen deelnemen.

Bij Kaat kunnen de kinderen het brevet van SCHAATSTALENT behalen.

Jeroen

Jeroen Kustermans

Jeroen speelt vanaf zijn vier jaar voetbal en ontdekte het ijshockey op zijn twaalfde. Hij speelde 9 keer voor de Belgische Nationale ploeg met als hoogtepunt de gouden medaille op het WK in Bulgarije. Hij is jeugdtrainer van Ijshockey Club Leuven (leeftijd 4-15), traint de Belgische selectie en begeleidt de Topsportkampen van de Stad Leuven.

Jeroen deelt het brevet SCHAATSKRACHT uit.

Jelle

Jelle Butzen

Jelle is 18 jaar en schaatst sinds zijn vierde. Hij is viervoudig Belgisch en drievoudig Vlaams kampioen. Elke zomer traint hij in het buitenland. Helaas stak een knieblessure stokken in de wielen en moet hij terug voorzichtig alles opbouwen. Jelle schaatst momenteel vooral shows, maar hij keert zeker ooit terug naar de competetie-wedstrijden. Nu geeft hij vooral les.

Bij Jelle kunnen onze schaatsers het brevet van PRÉSENCE behalen.

Monique

Monique Van Der Velden

Monique begon op 9 jarige leeftijd met kunstschaatsen. Op haar 13de schaatste ze al internationale wedstrijden waaronder Europese en Wereldkampioenschappen. Zij is verschillende malen Nederlands kampioene geworden. Monique schittert al tien jaar lang in ijsshows, waaronder Disney On Ice.

Monique helpt de kinderen bij het behalen van het brevet PERFECTIE.

Joris

Joris Peusens

Joris, nu 31 jaar, begon met ijshockey toen hij vier jaar was. Op zijn vijftiende debuteerde hij in het eerste team. Dat jaar speelde Joris na verschillende wedstrijden voor de jeugd ook voor het eerst voor het Belgische nationale senioren team. Hij bleef in Geleen spelen tot het seizoen 2003-2004 en maakte dan de overstap naar de Chiefs uit Leuven, regerend Belgisch kampioen, waar hij nu nog steeds speelt en captain is. Joris heeft dit jaar deelgenomen met de Belgische Nationale ploeg aan het WK IJshockey in Mexico.

Bij Joris wordt er getraind voor het brevet van IMPROVISATIE en ZELFVERTROUWEN.

Valerie

Valerie Verbert

Valerie begon in 1988 in de Koninklijke Kunstschaatskring Antarctica in Wilrijk. Vanaf 1990 nam Valerie deel aan het showteam van Wilrijk waarmee ze op verschillende gala’s optraden. Sinds ruim tien jaar is ze choreografe van solistenrijders en in 2008 werd ze trainster en choreografe van het showteam Pirouette in Leuven.

En bij Valérie kunnen de schaatsers het brevet van CHOREOGRAFIE halen.

Loading icon