Mijn job is top: Verpleger

De vakman

Wat wilde je als kind worden? Ik had nooit een grote kinderdroom voor een bepaald beroep. Ik was wel gepassioneerd door voetbal en hoopte om ooit bij Club Brugge te spelen, maar deze droom is echter nooit in vervulling gegaan.

Welke studies heb je gedaan? Mijn middelbare studies ben ik begonnen met Moderne Wetenschappen. Vervolgens ben ik overgeschakeld naar Humane Wetenschappen om de laatste twee jaar te eindigen met Sport en Lichamelijke opvoeding. Mijn hogere studies bestonden uit Bachelor Verpleegkunde en Bachelor na Bachelor Spoedgevallen en Intensieve Zorgen.

Hoe ben je aan deze job gekomen? Om als verpleegkundige aan het werk te geraken, moet je niet erg lang solliciteren. Er is immers een schrijnend tekort. Ik werkte eerst op Spoedgevallen in een ander ziekenhuis, maar had al gesolliciteerd in het UZ. Ze belden mijn op voor een job en de keuze was vlug gemaakt!

Wat is het leukste aan je beroep? Elke dag is anders! Je komt in contact met heel veel verschillende mensen en vooral: je helpt ze. Het is een beroep met heel veel voldoening. De verschillende en soms acute situaties maken de job ook spannend!

Wat is er vaak moeilijk of minder leuk? We helpen veel kinderen terug op de been, maar dit geldt niet voor iedereen.. Soms sterft er ook iemand, dit zijn dan de moeilijke momenten. Vaak komt er ook veel stress bij het werk kijken en is het erg druk op dienst! Na zo'n shift kan je wel eens met een houten hoofd terug naar huis gaan.

Wat is al eens fout gelopen of was het grappigste dat je al hebt meegemaakt? Heel veel is er nog niet fout gelopen, gelukkig maar! Soms heb ik al eens naast een ader geprikt, maar dit overkomt iedereen wel eens. Het grappigste wat ik al heb meegemaakt: mijn vrouwelijke collega's die mijn broek hadden natgespoten met water nadat ik hen ook wat had geplaagd. Niets ergs, maar ze moesten er toch hard om lachen.

Heb je tips voor kinderen die ervan dromen om verpleegkundige te worden? Wees zeer spontaan, vriendelijk en blijf jezelf! Probeer je goed in te leven in de patiënt zijn situatie en heb respect hiervoor! Als een enthousiaste en gemotiveerde teamplayer met een kritische blik zul je het ver schoppen!

De kneepjes van het vak

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
Loading icon