Goochelen

Goochelen

Goochelen

Naam: Jef Leirs

Leeftijd: 13 jaar

Kunst: Ik goochel al jaren. Ik ben begonnen met de goocheldoos van mijn broer. Drie jaar geleden ben ik goocheltrucs beginnen te kopen. Een jaar geleden heb ik mij aangesloten bij een goochelclub. Ik ben geslaagd in mijn toegangsexamen en nu mag ik mezelf een echte goochelaar noemen!

Doel: Ik wil later graag optreden als goochelaar, zodat ik mensen kan verbazen met mijn trucs! Het is een geweldig gevoel als een truc goed lukt en de mensen echt niet snappen hoe je hel gedaan hebt!

Weetje: Mijn specialiteit is: vingervlugheid. Ik kan heel snel iets wegtoveren met mijn handen. Maar daarop moet je héél véél oefenen.

 

Goochelen

 GoochelenNaam: Rafaël

Leeftijd: 36 jaar

Mijn kunstvorm: Goochelkunst, illusionisme

Mijn bekendste werk: Mijn act waar ik op een gekke manier van overal duiven tevoorschijn goochel en mijn act waarin ik optreed als vampier. Met beide acts reis in de wereld rond en heb ik reeds verschillende internationale prijzen gewonnen.

Waarom heb je voor deze kunst gekozen?Het is geweldig om op te treden en het publiek verbazen en aan het lachen brengen

Hoe vaak moet je een (kunst) wegwerpen Het duurt soms jaren voor een goocheltruc op punt staat en je weet pas als je hem de eerste keer voor een publiek toont of het werkt. Dus als de truc niet succesvol blijkt moet je hem aanpassen of in sommige gevallen wegwerpen en opnieuw beginnen.

Met wie zou je graag eens samenwerken?Met Houdini of Charlie Chaplin maar hiervoor ben ik helaas te laat geboren.

Wie is de grootste kunstenaar aller tijden? De Nederlandse rapper Extince

Met wie zou je graag eens samenwerken? Michael Jackson, helaas is die twee jaar geleden gestorven.

Hoe lang ben je meestal bezig met een kunstwerk/rapnummer? Weken, maanden of soms zelfs jaren

Wat moet je doen om kunstenaar te worden?
Een passie hebben en niet opgeven

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Uit de dingen rondom mij, maar ook uit muziek, film, theater, musea bezoek,…

 

weetjes

Vereniging: Koninklijke Vlaamse Goochelaars van België in Hoboken


1. Show verkopen:
Een goeie goochelaar kan ook heel goed show verkopen. Men zegt wel eens dat 80% van een goochelshow bestaat uit vertellen en maar voor 20% uit behendigheid. Door show te verkopen kan je ervoor zorgen dat je publiek afgeleid is en kan je snel iets doen waar ze niet op letten. Je kan bijvoorbeeld overbodige maar indrukwekkende handgebaren maken of iemand uit het publiek halen om een toverspreuk op te zeggen: allemaal afleiding!

2. Toegangsexamen: Niet iedereen kan zomaar lid worden van een goochelclub. Eerst moet je een goochelcursus volgen en daarna moet je examen afleggen voor een jury. Voor dit examen moet je een eigen goochelshow in elkaar steken en als je dit goed doet, wordt je een officieel lid van de club.

3. Geheimzinnigheid: Een echte goochelaar moet beloven nooit het geheim achter een truc te verklappen aan een niet-goochelaar. Ze moeten daarvoor zelfs een eed afleggen! Wie dus wil leren goochelen, moet eerst les volgen en dan een examen afleggen voor een jury. Pas als je daarvoor slaagt, én belooft niets te verklappen, mag je toetreden tot de goochelclub en veel meer trucen leren.

4. David Copperfield:David Copperfield is een wereldberoemde Amerikaanse goochelaar. Hij is dwars door de Chinese muur gelopen, heeft het Vrijheidsbeeld van New York laten verdwijnen en hij kan zelfs zichzélf doormidden zagen! Bijna niemand weet hoe die trucs in mekaar zitten!

 

weetjes

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
Loading icon