Locking

Locking

Bjorn

Naam: Bjorn Loykens

Leeftijd: 12 jaar

Kunst: Ik dans al heel mijn leven. Nu ik bij “Let’s Go Urban” dans, dans ik zo’n 14 uur per week. Ik zit ook in het showteam van “Let’s Go Urban”, en daarmee doe ik regelmatig optredens op festivals en evenementen.

Doel: Ik wil ooit de beste danser ter wereld worden!

Weetje: Ik ben al vijf maal Belgisch kampioen geworden, maar mijn allergrootste overwinning is die van de Dutch Open, een internationale danswedstrijd waar ik als enige jongere in de volwassenencategorie meedanste en de 8ste plaats behaalde.

 weetjes

Youssef El KNaam: Youssef El K

Leeftijd: 18

Mijn kunstvorm: Locking

Mijn bekendste werk: Ik bereikte de halve finales van de Juste Debout Battle 2011, één van de grootste dance battles ter wereld.

Waarom heb je voor deze kunst gekozen? Ik ben helemaal mezelf als ik dans. Hierin kan ik me uitdrukken naar de wereld toe.

Wat is er heel belangrijk in je vak? Gevoel voor ritme, werken voor je doel en plezier hebben.

Kunst is... een manier om je zelf uit te drukken.

Wie is de grootste kunstenaar aller tijden? ? Op het vlak van locking is dat zeker de grote Don Cambellock.

Hoe vaak moet je een kunstwerk wegwerpen?? Zoveel mogelijk, als er iets aan ontbreekt moet je het meteen in de vuilbak kieperen!

Met wie zou je graag eens samenwerken? Cirque du Soleil.

Wanneer heb je voor het eerst kunstwerk gemaakt? In 2009 deed ik mijn eerste danspassen voor een echt publiek.

Hoe lang ben je meestal bezig met een kunstwerk? Soms lang, soms heel kort.

Wat moet je doen om kunstenaar te worden? Je tijd erin stoppen en hard werken!!

Als je voor één dag mag ruilen met iemand, met wie zou dat dan zijn?
Les Twins

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Cartoons kijken :p en uit de energie die rondom mij zweeft

 

weetjes

Locatie: Muziekcentrum Trix – Antwerpen
Vereniging:
Let’s Go Urban

1. Op slot:
Locking betekent “op slot doen”. Het komt erop neer dat je je lichaam tijdens het dansen “op slot doet” door plots even stil te staan in een coole houding en dan weer verder te dansen. Zo’n korte onderbreking noem je een “freeze”.

2. Humor: Bij locking draait het niet om regeltjes. Het is een hele vrije dansvorm waarin je veel mag improviseren en je eigen ding kan doen. Het is echt de bedoeling dat je het publiek laat lachen door grappige freezes te maken.

3. Don Campbell: Don Campbell, een Amerikaanse danser, is de uitvinder van het locken. Hij vergat altijd zijn danspasjes en daarom bleef hij tijdens zijn dans wel eens bevroren staan om na te denken over zijn volgende move. Iedereen vond dat super en zo werd locking een echte dansstijl.

4. Michael Jackson: Michael Jackson deed ook vaak dansmoves uit het locken. Ook zijn kledingstijl is een belangrijke inspiratiebron voor lockers: kleurrijk maar toch gekleed, streepjesmotief en bretellen, opgerolde broeken, strikjes, petjes en witte handschoentjes….allemaal dingen die Michael Jackson vaak droeg en er grappig uitzien.

 

weetjes

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
Loading icon