Poëzie

poezie

Laura

Naam: Laura Lens

Leeftijd: 12 jaar

Kunst: Ik schrijf ondertussen al 2 jaar gedichten. Voor de jeugdboekenweek schreef ik het mooiste gedicht over ‘De nacht’ en dat werd toen gedrukt op een kussensloop.

Doel: Ik wil ooit een gedicht schrijven dat zo mooi is dat iedereen het uit zijn hoofd kent.

Weetje: Mijn favoriete gedicht is Marc groet ’s morgens de dingen van Paul van Ostaijen. Het is en prachtig klankgedicht.

 

weetjes

Locatie: Kinderboerderij Mikerf in Brasschaat
Vereniging:
Uit eigen beweging

1. Poëzie:
Poëzie bestaat al zo lang er mensen zijn. Rijmende gedichtjes werden vroeger gebruikt om teksten gemakkelijker te onthouden. Rijmpjes van buiten leren is dan ook veel makkelijker dan een gewone tekst.

2. Beeldspraak: Een goeie dichter gebruikt vaak beelden om iets te omschrijven. Probeer bij de onderwerpen van je gedicht een mooie vergelijking te bedenken en ze in een beeld te gieten. Zo kan je ‘een grote man’ vergelijken met ‘een grote boom’, en zo krijg je: ‘een boom van een man.

3. Observeren: Je kan over alles een mooi gedicht schrijven. Voor je aan een gedicht begint kan je inspiratie gaan zoeken in je omgeving. Loop een eindje rond en observeer: Kijk goed rond, spits je oren en maak een lijstje van alles wat je opvalt. Zet je dan op een rustige plek en maak een mooi gedicht met alles dat je op je lijstje geschreven hebt.

weetjes

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
Loading icon