frisbee

Spirit of the game

De ‘Spirit of the Game’ is een prijs die wordt uitgereikt aan het leukste team met de beste fairplay. Bij frisbee zijn er immers geen scheidsrechters. Elke speler is dus zelf verantwoordelijk voor de eerlijke verloop van het spel. Dat zou van frisbee wel eens de fairste sport ter wereld kunnen maken.

Frisbie

Mister Frisbie had een bedrijf dat taarten leverde aan enkele universiteiten in Noord-Amerika. De studenten ontdekten al gauw dat de lege taartbodems heel goed door de lucht gegooid konden worden, wat een superleuk spel opleverde. In 1957 produceerde Wham-O Company de eerste echte plastieken frisbees.

Record

Het record van de verst gegooide frisbee staat op naam van de Zweed Christian Sandstrom. In 2002 gooide hij de frisbee 250 meter ver.

Anouk

Naam: Anouk Ceyssens
Leeftijd: 12 jaar
Sport: Ik doe nu een jaar aan ultimate frisbee.
Andere sporten: Ik speel handbal en vroeger tenniste ik ook.
Medailles: Met mijn ploeg Diabolic Heaven heb ik al vaak ‘The Spirit’ gewonnen, een prijs die wordt uitgereikt aan de vriendelijkste en fairste ploeg met veel teamspirit.
Doel: Ik speel frisbee voor het plezier, de sfeer en de teamspirit.
Lol: Op toernooien valt er soms meer te winnen dan alleen frisbeewedstrijden. Er zijn ook dj-contests, waarbij de dj die voor de beste sfeer zorgt, een prijs wint. Samen met mijn trainer Sigi heb ik die dj-contest al eens gewonnen!

 

Waar kan je terecht?

Locatie: Voetbalvelden Torpedo Hasselt – Rapertingen
Club: Diabolic Heaven, , www.diabolicheaven.be

Loading icon