Wie is wie?

Samson

Samson is de pratende hond van Gertje. Hij is een ondeugende, maar toch lieve hond. Samson begrijpt niet altijd wat Gert hem vertelt. Hij spreekt vaak woorden verkeerd uit of haalt twee woorden door elkaar!

 

 

Gert

Gertje is het baasje van Samson. Hij houdt heel veel van Samson en zorgt heel goed voor hem. Naast Samson heeft Gert nog een andere grote liefde, zijn Marlèneke.

De burgemeester

De Burgemeester is ... de burgemeester van het dorp waar Samson en Gert wonen. Hij ziet er ook echt uit als een burgemeester! Zijn grootste hobby is modelvliegtuigjes bouwen.

Van Leemhuyzen

Van Leemhuyzen is de assistent van de Burgemeester. Hij komt uit Limburg en praat een beetje traag.

Jeaninne

Jeannine heeft een kruidenierswinkeltje in het dorp waar Samson en Gert wonen. Ze is een heel lieve mevrouw met krullen, die Samson haar schatje noemt.

 

Octaaf

Octaaf is de zoon van Jeannine. Hij woont bij zijn moeder en helpt haar in de kruidenierswinkel. Zijn grootste hobby is turnen, maar ook een beetje opscheppen.

 

Alberto

Alberto is de kapper van op de hoek. Hij doet niets liever dan eten en haat het als mensen zijn naam verkeerd uitspreken. Als hij niet aan het eten is, dan zingt hij meestal. Hij zegt altijd: 'Ik moest kloppen want ... '

Frieda Kroket

Sinds Fred Kroket gaan rentenieren is in Spanje, heeft zijn nichtje Frieda zijn frietkraam overgenomen. Frieda bakt niet alleen frietjes. Ze speelt ook 'suzafoon', een heel luid instrument.

Loading icon