The Sarah Jane adventures

aliens

Eve

Eve is een tijdgevoelige alien met telephatische krachten die naar de aarde is gestuurd om een verschrikkelijk intergalactische conflict te voorkomen.

Blathereen

De Blathereen proberen Sarah Jane bij hun snode plannen te betrekken om de giftige Rakweed-plant op aarde te kweken.

Mona Lisa

Leonardo Da Vinci gebruikte een speciaal soort verf voor zijn beroemde Mona Lisa. Die verf kreeg hij van de schilder van 'The Abomination'. Als de twee schilderijen bij elkaar komen, komen ze tot leven.

Erasmus Donkerder

Erasmus Donkerder is een weten-schapper die 300 jaar geleden naar de aarde kwam. Hij ontwikkelde een portaal tussen dimensies om zo terug naar huis te gaan. Onschuldige mensen zijn al opgesloten geraakt tussen de dimensies.

Androvax

Androvax is van de soort Veil. Zij kunnen mensen overnemen en hun acties controleren. Androvax kwam naar de Aarde om te ontsnappen aan de Judoon.

Judoon

De Judoon zijn zwaar gepantserde intergalactische politieagenten die eruit zien als neushoorns. Elke Judoon bezit wapens en een universele vertaler. Ze zijn zeer gemotiveerd en goed opgeleid, maar niet erg slim.

Trickster

De Trickster leeft buiten de gewone tijd en ruimte. Daardoor kan hij zich bemoeien met de tijdlijn van Sarah Jane en kan hij chaos en vernietiging zaaien op de Aarde.

Graske

De Graske zijn aliens die kunnen reizen door tijd en ruimte. Ze klonen daarvoor onschuldige inwoners. De Trickster heeft de controle over de Graske.

Berserker

De Berserkers hebben een reputatie als felle en wrede strijders die vechten alsof ze in trance zijn. Met een speciale hanger met het merkteken van de Berserker kunnen ze mensen veranderen in een nieuw soort Berserker.

Energie-entiteit

Deze kwaadaardige vorm van energie haalt zijn kracht uit angst en doet alles wat nodig is om angst te creëren. De Energie-entiteit kwam naar de Aarde in een meteoriet die in 1283 neerstortte.

Sterrendichter

De Sterrendichter is een gasvormige alien die langs de sterren reist en haar liedjes en gedichten zingt. Ze gaf Sarah Jane een belangrijk geschenk: een communicator die zeer bruikbaar is om de invasie door de Bane te stoppen...

Kudlak

Kudlak is van de familie van de Úvodni maakten. De Úvodni maken deel uit van een planetaire alliantie die de Malakh bevocht in de oorlogen van de Paardenkopnevel. Nadat hun bondgenoten werden verpletterd door de Malakh, zijn de Úvodní blijven vechten.

Bane

De Bane willen de mensheid controleren. Daarvoor maakten ze Luke. De Bane kwamen terug naar de aarde om jacht te maken op Mevrouw Wormwood.

Gorgon

Gorgon is een parasitaire levensvorm die een menselijke gastheer nodig heeft om te bewonen. Ze kunnen ook mensen in steen veranderen.

Loading icon