The Sarah Jane adventures

de personages

Sarah Jane Smith

Sarah Jane Smith is een onderzoeksjournaliste met een neus voor problemen. Ze vindt zichzelf vaak terug in ongelooflijke avonturen. Ze heeft ook een sonische lippenstift en de computer Mr. Smith, als hulpmiddel

Luke Smith

Luke Smith ziet er uit als elke andere normale tiener, maar hij is heel, heel bijzonder. Hij is opgevoed door de Bane in hun plan voor wereldheerschappij. Luke heeft de breincapaciteit van 10.000 mensen maar zijn begrip van de wereld om hem heen ontbreekt soms.

Chrissie Jackson

Chrissie Jackson is Maria's moeder. Ze leeft gescheiden van Alan en woont samen met haar nieuwe vriend Ivan. Ze weet ook de waarheid over de avonturen van Sarah Jane, maar beloofde het nooit verder te vertellen. Trouwens, Wie zou haar geloven?

Alan Jackson

Alan Jackson is Maria's vader. Hij gaat ongedwongen om met Maria. Alan woonde in een mooie buitenwijk, totdat hij de waarheid over Sarah Jane Smith ontdekte en wat zijn dochter en haar vrienden allemaal meemaken. Hij werd dan een onofficieel lid van het team en hielp Mr. Smith te herprogrammeren.

De dokter

De dokter is een Time Lord van de planeet Gallifrey. Hij is bijna duizend jaar oud, heeft twee harten en kan zichzelf regenereren als zijn lichaam in extreem fysiek gevaar komt. Toen hij Sarah Jane Smith voor het eerst ontmoette, werkte ze als journaliste. Samen hebben zij gestreden tegen verschillende monsters! Geen wonder dat hij haar ooit zijn 'beste vriend' noemde!

Maria Jackson

Toen Maria Jackson naar Bannerman Road, verhuisde, veranderde haar leven voorgoed. Na een toevallige ontmoeting met Sarah Jane en een vriendelijke alien, gingen Maria's ogen open voor een hele nieuwe wereld van kansen, mysterie en avontuur.

Rani Chandra

Rani Chandra is 16, nieuwsgierig, slim en brutaal. Ze wil journaliste worden en Sarah Jane neemt haar graag mee op onderzoek. Ze schiet goed op met haar ouders, hoewel ze het niet leuk vindt dat haar vader de schooldirecteur is. Ze is graag met Luke samen omdat ze allebei heel slim en leergierig zijn. Maar ze is ook gek op Clyde, omdat hij zo cool en rebels is.

Clyde Langer

Clyde Langer is 16, vol zelfvertrouwen en de nar van het team. Hij woont bij zijn moeder, houdt van voetbal, heeft interesse voor kunst (maar dat houdt hij stil want dat is niet cool) en heeft een gezond gebrek aan respect voor autoriteit. Wanneer hij samenwerkt met Luke, Rani en Sarah Jane hebben de vrienden een kracht die niet te onderschatten is.

Haresh Chandra

Haresh Chandra is directeur van de school en Rani's vader. Hij is wat hoogdravend en een geweldige kok. Hij is erg blij dat zijn dochter bevriend is met Luke Smith, wiens intelligentie hij respecteert. Hij is minder onder de indruk van haar vriendschap met Clyde, die hij beschouwt als een lastpost.

K9

K-9 is oorspronkelijk ontworpen en gebouwd door professor Marius, een vriend van de Vierde dokter. Omdat hij niet meer mee kon naar de aarde werd hij het huisdier van de dokter. Hij schonk ook een nieuwe K9 aan Sarah Jane.

Loading icon