Wie is wie?

Sprookjesboom

Sprookjesboom

Sprookjesboom is de verteller. Hij is een soort opafiguur voor de andere sprookjesfiguren. Hij is de oudste bewoner van het Sprookjesbos en ook de meest wijze. Hij is een goede raadgever.

Klein Duimpje

Klein Duimpje

Klein Duimpje is een piepkleine jongen die voortdurend op de vlucht is voor de Reus. Die zit Klein Duimpje achterna omdat hij zijn laarzen gestolen heeft. Met die zevenmijlslaarzen heeft Klein Duimpje zijn zes broertjes gered. Hij is dus een echte held. Duimpje is ook heel slim en praat ontzettend veel.

Reus

Reus

Reus zit Klein Duimpje voortdurend op de hielen, maar omdat die de zevenmijlslaarzen heeft, kan de reus hem maar niet te pakken krijgen. En dat is niet goed voor zijn zelfvertrouwen.

Roodkapje

Roodkapje

Roodkapje is dol op haar oma en wil daarom goed voor haar zorgen. De moeder van Roodkapje weet dat ze nieuwsgierig is, snel afgeleid en een beetje naïef, en daarom waarschuwt ze haar dochter keer op keer om op het pad te blijven in het bos. Want je weet maar nooit of die boze wolf ineens opduikt.

Wolf

Wolf

Wolf is altijd op zoek naar eten. En mensenvlees, daar houdt hij van, vooral van Roodkapje. Deze gevaarlijke sprookjesbosbewoner vindt zichzelf slim en intelligent, maar in werkelijkheid is hij oerdom en onhandig. Hij gedraagt zich een beetje als een dandy, is ijdel en theatraal. Een echte antiheld.

Heks

Heks

Heks probeert steeds maar om kinderen naar haar huisje te lokken. Ze is namelijk dol op kinderen, en niet om mee te spelen. In het bos zoekt ze allerlei kruiden en planten om toverbrouwsels mee te maken. Ze is zo lelijk als de nacht. Dat weet ze en daarom wil ze alle schoonheid uitroeien.

Draak

Draak

Draak kan vliegen en vuur spuwen. Ze beschermt een schat en is heel achterdochtig. Ze leeft een beetje als een kluizenares. Maar eigenlijk wil ze maar wat graag sympathiek gevonden worden. Wie dat doet, kan haar vriend worden en mag misschien wel een keer mee de lucht in.

Kabouters

De kabouters

De Kabouters zijn de oudste bewoners van het Sprookjesbos. Ze zien het als hun taak om dat bos te verzorgen. Ze wonen in paddestoelenhuisjes. Er zijn zeven verschillende kabouters met allemaal hun eigen bezigheid, van vissen tot koken.

Langnek

Langnek

Langnek is een intelligente, bedachtzame en vriendelijke man. Zijn kracht is zijn lange nek. Hij kan heel ver kijken. Maar zijn lange nek kan soms ook voor problemen zorgen. Hij voelt dat hij anders is dan de anderen. In het begin lijkt hij een vreemde snuiter, maar eigenlijk valt hij heel goed mee.

Fakir

Fakir

Fakir vliegt dagelijks op zijn tapijt op en neer langs zijn welbekende Paleis in het Sprookjesbos. Met zijn toverfluit laat hij de tulpen groeien en kan hij ook sprookjesfiguren hypnotiseren. Voor zijn hulp bij rampen, hoef je slechts drie keer te stampen.

Loading icon