Op de vlucht

Op de vlucht: Speciale uitzending

Donderdag staat Ketnet helemaal in het teken van mensen die op de vlucht zijn. Waarom zijn er zoveel vluchtelingen in ons land? Hoe komen ze hier terecht? En wat gaat er met hen gebeuren? Het zijn heel veel vragen, waar we jullie donderdag 10 september tussen 18 uur en 19 uur een antwoord op proberen te geven.

 

Praten over vluchtelingen

het rode KruisLeonard krijgt donderdag bezoek in de Ketnet-studio van An Luyten, zij werkt voor Het Rode Kruis.

Het Rode Kruis is een organisatie die mensen van over de hele wereld helpt die in nood zijn.
Hebben julllie vragen over de vluchtelingenopvang? Dan gaat zij die voor jullie beantwoorden.

 

Karrewiet

karrewietOok Karrewiet staat volledig in het teken van de vluchtelingen. Ze brengen reportages over de vluchtelingencrisis in België, Griekenland, Duitsland. Ze ontmoeten Ysra opnieuw. Vorige week zat ze nog in Hongarije, ondertussen is ze veilig aangekomen in Duitsland.
Karrewiet vertelt ook over Nour, een Syriche jongen, die zijn mama en broer verloor bij de oversteek van de Middellandse Zee en die nu herenigd is met zijn papa in Antwerpen.

 

De wrappers op bezoek in een opvangcentrum

SienSien, Sander en Sarah zijn woensdag langsgeweest in een opvangcentrum om samen met de kinderen daar een leuke namiddag te beleven. Het verslag zie je donderdag in een reportage in Karrewiet.

 

 

 

Film op Ketnet

RafikaOp Ketnet.be kan je vanaf donderdag een week lang kijken naar de prachtige film Rafiki. Het is een spannende film over op de vlucht zijn. Deze film wordt ook uitgezonden op Ketnet op zondag 13 september om 13.30 uur.

Loading icon